Minden kopasz volt már büntetve a népszavazási botrányból

2017.01.19. 17:51

Lassan egy éve, hogy egy rakás Fradi Securityhez köthető kopasz verőember megakadályozta Nyakó István MSZP-s képviselőt abban, hogy elsőként adhassa be a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezést. Nyakó helyett a fideszes herceghalmi polgármester felesége, Erdősi Lászlóné adta be az indítványát, aki láthatóan összejátszott kopaszokkal.

A botrányos és minden szempontból vállalhatatlan történet miatt a  a BRFK Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vizsgálódni kezdett, de aztán úgy szüntették meg az eljárás, mintha nem lett volna semmi látnivaló a Nemzeti Választási Irodánál.

A 24.hu írja, hogy azóta Nyakó István pótmagánvádat adott be a bíróságra a kopaszok személyazonossága miatt, és Nyakó ügyvédje megnézhette a nyomozati anyagokat. Ebből kiderül, hogy ahhoz képest, hogy tavaly augusztusban a rendőrség megszüntette az eljárást, előtte azért sikerült kideríteni, hogy az összes kopasz verőember - akik korábban a média által megsértett jogaikról beszéltek - büntetett előéletűek, sőt,

van köztük olyan, akit korábban fegyveres rablás miatt ítéltek el.

A 24 forrásai szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálati anyagában az is szerepel a tíz személy listája mellett, hogy ők akadályozták meg Nyakó István a népszavazási kezdeményezés leadásában. Azonban ennek ellenére sem tartották a hatóságok jogellenesnek a kopaszok akcióját, ezért lezárták a nyomozást.

A kormány végül később megszüntette az egész országban népszerűtlen vasárnapi zárva tartást.  • Hírek
  • Hírek