Erzsébet
1 °C
4 °C

Minden kopasz volt már büntetve a népszavazási botrányból

2017.01.19. 17:51

Lassan egy éve, hogy egy rakás Fradi Securityhez köthető kopasz verőember megakadályozta Nyakó István MSZP-s képviselőt abban, hogy elsőként adhassa be a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezést. Nyakó helyett a fideszes herceghalmi polgármester felesége, Erdősi Lászlóné adta be az indítványát, aki láthatóan összejátszott kopaszokkal.

A botrányos és minden szempontból vállalhatatlan történet miatt a  a BRFK Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vizsgálódni kezdett, de aztán úgy szüntették meg az eljárás, mintha nem lett volna semmi látnivaló a Nemzeti Választási Irodánál.

A 24.hu írja, hogy azóta Nyakó István pótmagánvádat adott be a bíróságra a kopaszok személyazonossága miatt, és Nyakó ügyvédje megnézhette a nyomozati anyagokat. Ebből kiderül, hogy ahhoz képest, hogy tavaly augusztusban a rendőrség megszüntette az eljárást, előtte azért sikerült kideríteni, hogy az összes kopasz verőember - akik korábban a média által megsértett jogaikról beszéltek - büntetett előéletűek, sőt,

van köztük olyan, akit korábban fegyveres rablás miatt ítéltek el.

A 24 forrásai szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálati anyagában az is szerepel a tíz személy listája mellett, hogy ők akadályozták meg Nyakó István a népszavazási kezdeményezés leadásában. Azonban ennek ellenére sem tartották a hatóságok jogellenesnek a kopaszok akcióját, ezért lezárták a nyomozást.

A kormány végül később megszüntette az egész országban népszerűtlen vasárnapi zárva tartást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?