Tállai András NAV-vezér a legnagyobb spíler

17
2017.02.01. 03:17

Tállai András, fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és NAV-vezérről első ránézésre egyáltalán nem gondolnánk - sokszor a második, vagy harmadikra sem - hogy mekkora nagyágyú. Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint nem csak megtakarításai nőttek, de a képviselői és államtitkári havi jövedelme mellé két adótanácsadó cégtől is havi fizetést kap, összesen félmillió forint értékben.

A tavalyi 54,5 millióhoz képest idén már 63,5 millió forintnyi megtakarítással rendelkezik a fideszes államtitkár, és természetesen egy vérprofi NAV-vezérhez méltóan nulla forint tartozása van. Ingatlanjainak száma változatlan, amihez viszont még hozzájutott 2016-ban, az 140 ezer forintnyi könyv, ital, érme és festmény. Festményből ráadásul nem is egy, hiszen többesszámot használ vagyonnyilatkozatában. Csak remélni merjük, hogy Orbán Viktor viszonozta Tállai mesterfokozatú ajándékát, és tavaly a NAV-vezető is megkapta olajfestményen,ahogy Puskás öcsi öleli nemzeti mezben.

Ami ennél is szebb, hogy a képviselői 224 ezer és az államtitkári közel egymilliós fizetése mellé kap havi 270 ezer forintot egy Saldo Zrt. nevű cégtől, illetve 250 ezer forintot egy Kompkonzult Kft. nevű vállalattól, összesen tehát több mint félmilliót. Az első cég weboldalán található bemutatkozó szöveg szerint „több mint fél évszázada az adózási, járulék és számviteli szakterületi feladatok megbízható, tapasztalt támogatója hazánkban". Ennél a cégnél Tállai saját vagyonbevallása alapján szellemi tevékenységet folytat, konkrétan valamilyen szerkesztést.

A Komkonzult Kft. – ahonnan a bevallás szerint szintén szerkesztői tevékenység miatt kap 250 ezret havonta – pedig egy számítástechnikai és tanácsadó Kft., amely kiadja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szaklapját, az Adóvilágot. Ennek hivatalosan Tállai András a főszerkesztője. (via Direkt36 - 444.hu)  • Hírek
  • Bankszámla