Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem tudtak megegyezni Tarlóssal a Rómairól, a civilek beleállnak a népszavazásba

2017.10.16. 15:54
Nem volt előrelépés a civilek és Tarlós közti találkozón,

viszont legalább a megbeszélés „kedélyes hangulatban” zajlott – írja a Maradjanak a Fák a Rómain nevű szervezet Facebook-oldalán. A poszt szerint a civilek „sok mindent megtudhattak” Tarlós István terveiről; például azt, hogy az ő fő szempontja, hogy a 70 hektáros hullámtér is védelmet kapjon.

Ebben a civil szervezet képviselői is egyetértettek Tarlóssal, azonban ők olyan műszaki megoldást tartanak elfogadhatónak, ami biztonságosabb és megóvja a Római-part természeti értékeit is. Egészen konkrétan azt, hogy a Nánási út - Királyok útján futna a megújított fővédvonal és ehhez képest egy kiegészítő, másodrendű védvonal védje csak a hullámteret a kerítések vonalában. A civilek szerint Tarlós István ennek pont a fordítottját képzeli el: egy fővédvonalnak megfelelő magasságú mobilgátat a parton és egy „biztonsági tartalék” szintet képviselő védművet a Nánási-Királyok úti szakaszon.

A Maradjanak a Fák a Rómain az érintett Duna-part védelme miatt összehívott szerdai rendkívüli közgyűlési előterjesztésről nem tudtunk meg többet, és Tarlós elzárkózott a mobilgát építéséről szóló áprilisi határozatot visszavonásától is. Így összességében a civilek szerint

Nem közeledtek az álláspontok.

Így azután a szervezet deklarálta, hogy "a Római-partért és a csillaghegyiek biztonságos árvízvédeleméért" aggódó civil szervezetek „kénytelenek csatlakozni” az Együtt és a Párbeszéd népszavazási kezdeményezéséhez a pártok mellett gyűjtést indító civil koalíció tagjaként.

Ha valaki kíváncsi a civil aláírásgyűjtésre, akkor a fakaromain.hu honlapon tud tájékozódni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!