Tarlós: Soha ne kiabáljuk el kedvezőbb sorsunkat

D MTZ20171117008
2017.11.17. 13:06

Magyarország és Budapest jóval biztonságosabb, mint jó pár, terrorizmusnak kitett nyugati ország és nagyváros

- mondta Tarlós István főpolgármester pénteken, a főváros napja alkalmából az Új Városháza dísztermében rendezett ünnepélyes díjátadón. A városvezető beszédében kifejtette, Magyarország és Budapest eddig nem került a terroristák célkeresztjébe, "a kormány és a városvezetés elszántsága alapján" pedig itt nem is lesznek könnyen radikalizálható társadalmi csoportok.

Tarlós idézte a brit külügyminisztérium elemzését, mely Magyarországot a tíz legbiztonságosabb turistacélpont között tartja számon. A főpolgármester ugyanakkor arra figyelmeztetett,

soha ne kiabáljuk el kedvezőbb sorsunkat, és soha ne legyünk elbizakodottak. Reális veszélyekről van szó, amiket nem szabad alábecsülni, különösen pedig elbagatellizálni

Paradox helyzet, hogy miközben valóban alacsony a tényleges terrorfenyegetettség, az OECD ezen a héten publikált felmérése szerint csak a bandaháborúk által dúlt Mexikóban rosszabb az emberek biztonságérzete a magyarokénál, nálunk minden második megkérdezett fél egyedül este az utcán.

(Borítókép: Tarlós István főpolgármester a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza díszteremében 2017. november 17-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)