Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogerős ítélet ellenére sem kér bocsánatot a Fidesz a Helsinki Bizottságtól

2017.11.24. 14:39

Jó hírnevének megsértése miatt perelte be a Fideszt a Magyar Helsinki Bizottság. Tavaly júniusban a bíróság a pártot nyilvános bocsánatkérésre és egymilliós sérelmi díjra kötelezte, viszont a kormánypárt felülvizsgálati kérelmet adott be a Kúriához. Azonban utóbbi is a Fidesz ellen ítélt, írtuk meg augusztusban. A Fidesz ugyanis nem tudta bizonyítani azokat a vádakat, amiket közleményükben szórtak a Helsinki Bizottságra óriási kampánylendületükben.

A Helsinki Bizottság jogvédő civil szervezet friss közleményében azt írta, bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesznél, mert az egymilliós kártérítést kifizették ugyan, azonban a nyilvános, bocsánatkérő közlemény elmaradt, pedig a Kúria kötelezte őket a megjelentetésre, írja a 444.hu.

A Magyar Helsinki Bizottság azért perelte be a Fideszt, mert a kormánypárt egy 2015-ös közleményében azt állította: „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt.”

A perben a Fidesz semmit nem tudott bizonyítani.