Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Jogerős ítélet ellenére sem kér bocsánatot a Fidesz a Helsinki Bizottságtól

2017.11.24. 14:39

Jó hírnevének megsértése miatt perelte be a Fideszt a Magyar Helsinki Bizottság. Tavaly júniusban a bíróság a pártot nyilvános bocsánatkérésre és egymilliós sérelmi díjra kötelezte, viszont a kormánypárt felülvizsgálati kérelmet adott be a Kúriához. Azonban utóbbi is a Fidesz ellen ítélt, írtuk meg augusztusban. A Fidesz ugyanis nem tudta bizonyítani azokat a vádakat, amiket közleményükben szórtak a Helsinki Bizottságra óriási kampánylendületükben.

A Helsinki Bizottság jogvédő civil szervezet friss közleményében azt írta, bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesznél, mert az egymilliós kártérítést kifizették ugyan, azonban a nyilvános, bocsánatkérő közlemény elmaradt, pedig a Kúria kötelezte őket a megjelentetésre, írja a 444.hu.

A Magyar Helsinki Bizottság azért perelte be a Fideszt, mert a kormánypárt egy 2015-ös közleményében azt állította: „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt.”

A perben a Fidesz semmit nem tudott bizonyítani.