Áttették a bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalását

2018.01.26. 13:57

Mégsem a Győri Törvényszék, hanem a Szombathelyi Törvényszék folytatja le az elsőfokú eljárást a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, írja az MTI.

Családi kapcsolat miatt változtattak: a nyomozásban eljáró alezredes felesége a Győri Törvényszék elnökének hozzátartozója. Az eljárási törvény szerint bíróként nem járhat el az, aki az ügyben eljáró nyomozó hatóság tagjának hozzátartozója, ez automatikus kizárást jelent.

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly december 8-án közölte, hogy a Győri Törvényszéken vádat emelt Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető emberölés, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés miatt.

Amikor Győrkös István bőnyi házában 2016 októberében lövöldözés közben életét veszítette egy rendőr, a Nemzeti Nyomozó Iroda már bő egy éve nyomozott a Győrkös vezette Magyar Nemzeti Arcvonal tagjai ellen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla