Feljelentették Lázár Jánost a közmunkások letolvajozásáért

2018.02.07. 15:31

Feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt a Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter közmunkásokra vonatkozó kijelentése miatt a Legfőbb Ügyészségen. Lázár január végén egy hódmezővásárhelyi választási fórumon mondott olyat, ami kiverte a biztosítékot:

annak a közmunkásnak, akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. 

A múlt csütörtöki Kormányinfón is felmerült ez az ügy, akkor a Miniszterelnökséget vezető miniszter elnézést kért azoktól, akiket esetleg megsértett a leegyszerűsítő megjegyzése, amelynek "nem volt kirekesztő éle".

Ennek ellenére Komjáthi Imre, aki a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke is az ügyészség fővárosi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón tűrhetetlennek nevezte a miniszter nyilatkozatát.

Egy normálisan működő országban egy felelős beosztásban lévő politikus nem beszélhet így 160-170 ezer emberről, nem tolvajozhat le egy egész társadalmi réteget. Egy normális országban az ország első számú vezetője nem lehet egy keresztapa.

Komjáthi Imre szerint Lázár János nem először tesz "nagyúri gőggel" kijelentést a szegény emberekről, akik nála jóval kevesebből kell, hogy megéljenek, és akik kiszolgáltatottak a helyi kiskirályoknak. Vegye tudomásul minden kormánypolitikus, hogy a legelesettebbek, a legkiszolgáltatottabb emberek Magyarországon nem a kapcarongyaik - mondta.    

Lázár János
Lázár János
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula azt mondta Lázár kijelentésére, hogy kirekesztett társadalmi csoportokat lenézni nem tisztességes, és nem szolidáris, különösen nem keresztény gondolkodású. Az ilyen rezsimek általában a történelem szemétdombjára kerülnek - közölte.