Mégiscsak Kubatov küldte a kopaszokat a Fidesz-székháznál tüntetőkre?

2018.03.19. 18:22

Helyreigazítás

Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor szólt, hogy ki kellene vinni a tüntetőket a székházból és az sem felel meg a valóságnak, hogy Kubatov Gábor arra kért közvetlen köréből valakit, hogy azt közölje Szabó Ferencnek, menjen a csapatával a Fidesz székházhoz. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor meg akarta fenyegettetni Kassai Viktort. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást Kassai Viktor megfenyegetésére. Valótlanul híreszteltük hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamsot a kórházban. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor több alkalommal járt bent a kórházban és látogatta meg ott Akeem Adamsot. Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor utasítást adott Ricardo Moniz megverésére. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor nem akarta megakadályozni Moniz megjelenését az Újpest-Fradi kupameccsen, ebből következően nem bízta meg Szabó Ferencet, hogy menjen Moniz lakásához és verjék össze.

Emlékeznek még az első alkalomra, hogy a Fidesz problémáját rejtélyes kopaszok oldották meg? Öt évvel ezelőtt történt, hogy kormánykritikus fiatalok bemásztak a Fidesz Lendvay utcai székházának udvarára az alkotmánymódosítások ellen tiltakozva, hogy aztán kidobónak kinéző, de magukat nem azonosító emberek vigyék ki őket onnan. Mint akkor elég hamar kiderült, a kopaszok jó része a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató vezette Fradi biztonsági cégénél dolgozott, de akkor azt állították, csak lelkes fideszesként érkeztek a székházhoz, nem Kubatov hívására jelentek meg.

Most viszont az egyik kidobó azt mondja: természetesen Kubatov szólt nekik, hogy ki kellene vinni a tüntetőket a székházból. 

Szabó „Szőke" Ferenc, az egyik kidobó, akiről hamar kiderült a székházas balhé után, hogy a Fradi „szurkolói koordinátora” és hogy korábban gyilkosságért volt börtönben, a székházostrom után a Facebookon azt írta: senki nem kérte meg, hogy menjen a Lendvay utcába. „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” Most viszont a Privátkopó.hu bűnügyi portálnak mondta el a saját verzióját, hogy hogyan történtek akkor a dolgok. 

„Dabason voltam egy női kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos pályabejáráson, azt sem tudtam, mi folyik a Lendvay utcában, amikor megcsörrent a mobiltelefonom."

Kubatov Gábor közvetlen köréből felhívott egy ember, aki az elnök kérését tolmácsolva azt mondta, hogy azonnal szedjem össze a csapatomat, és menjünk a VI. kerületbe, mert balhé van, megtámadták a Fidesz székházát. Azt az utasítást adta, hogy zárjuk ki – lehetőleg atrocitás nélkül – a tüntetőket.

Szabó azt is elmondta, hamar ciki lett a Fidesznek, hogy készültek róla képek, hiszen várható volt, hogy mind fradis kötődései, mind a terhelt múltja hamar téma lesz. Erről a következő jelenetet írta le a portálnak: „Kubatov éppen mellettem állt, amikor felhívta Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt kérte tőle, hogy engem vonjon vissza az első sorból, hogy a média munkatársai ne tudjanak kamerázni, fotózni. Már késő volt, mert addigra több felvételt készítettek rólam."

Szabó más sztorikat is mesélt, például azt, hogy 2013 nyarán megkérték, félemlítse meg Kassai Viktor focibírót az általa vezetett Fradi–Videoton meccs előtt.  „Egy-másfél héttel a meccs előtt kaptam egy cetlit a kezembe, rajta a meccs játékvezetőjének, Kassai Viktornak a neve, valamint tatabányai lakcíme és telefonszáma. Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond »családlátogatást« Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen." 

Egy másik esetben pedig Szabó elmondása szerint arra jött utasítás a „legfelsőbb szintről", hogy a lakása előtt verjék össze a Ferencváros korábbi vezető edzőjét, Ricardo Monizt, hogy az ne tudjon elmenni az Újpest–Ferencváros kupavisszavágóra. Monizt azért kellett volna távol tartani a meccstől, mert szóvá tette, hogy Kubatov Gábor egyszer sem látogatta meg a kórházban Akeem Adamst, a Fradi trinidadi focistáját, aki 2013-ban előbb infarktust, majd agyvérzést kapott, 2013 decemberében pedig el is hunyt. Szabó szerint azért kellett volna Monizt megverni, nehogy a csapat elnöke ellen hangolja a szurkolókat. A holland edző végül megmenekült, mert nem volt otthon. 

Szabónak végül 2015-ban távoznia kellett a Fraditól, szerinte részben azért, mert nem volt hajlandó megverni Kassai Viktort. Azt mondja, azóta írt egy életrajzi könyvet, amelyből azonban direkt kihagyta a Fidesznek kínos történeteket. Ennek a kiadására szeretett volna egy kis pénzt kérni Kubatovtól, aki azt mondta, Szabó hamarosan kap egy borítékot, hogy ne legyenek anyagi gondjai, és a parlamenti választás után kiadatják a könyvet. 

Ettől kezdve már nem vette fel a telefont nekem, az sms-eimre sem reagált, és az ígért borítékból sem lett semmi. Becsapott.

A portál kérdezte volna az ügyekről Kubatov Gábort, de helyette Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője válaszolt, aki szerint Szabó „notórius hazudozó, kizárólag önös érdekből, aljas indokkal és gazdasági előnyszerzés céljából terjeszt hazugságokat."