Erzsébet
1 °C
4 °C

OLAF-ügy: Seszták köre ellen is nyomozott az ügyészség

2018.03.29. 08:00

Polt Péter legfőbb ügyész levélben magyarázkodott Ingeborg  Gräßlének, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsági elnökének, aki kifogásolta, hogy a magyar ügyészség nem vizsgálódik egyes esetekben, amelyek EU-s pénzekkel kapcsolatosak.

Konkrétan az Elios-ügyet és a 4-es metróval kapcsolatos gyanúkat emlegette fel, és azt kérdezte, Polték eljárást indítanának-e a miniszterelnök családjához kapcsolatható ügyekben.

Polt válaszában felsorolta azokat a nyomozásokat, amiket az ügyészség indított, az ügyszámok közül a  24.hu felfigyelt egyre , ami Seszták Miklós jelenlegi fejlesztési miniszterrel kapcsolatos vizsgálatot jelölte.

Az ügyről annak idején az Index írt, a lényege, hogy a Sesztáknak volt egy autószalonja Kisvárdán, ami veszteséges volt. Ezt az ingatlant Sesztákék átalakították társasházzá, ahova három cég "költözött be", legalábbis papíron. Mind a három pályázott a mikrovállalkozások számára elkülönített, 2012-ben megjelent Új Széchenyi Terv keretében kiírt GOP-pénzekre. Nyertek is persze, és az is kiderült, a három cég alapítása valahogyan Sesztákhoz köthető: munkatársai és bizalmasai ügyködtek a létrehozásuknál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?