Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Sallai: Lehet, hozzájárultam ahhoz, hogy Hadházy felborult

2018.04.17. 22:38

Sallai Róbert Benedek mindenkitől bocsánatot kért az ATV Egyenes beszéd című műsorában, majd nekiment a saját pártja vezetőinek. A titkári posztjáról ugyanakkor nem mond le és az LMP-ből sem fog kilépni.

Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy felborult

– mondta a politikus a Hadházy Ákossal kapcsolatos incidenséről, de azt visszautasította, hogy megütötte volna. Ennek ellenére is bocsánatot kért Hadházytól és a családjától is.

Szerinte nem úgy sikerült a kampány, ahogy szerették volna, ahogy az sem tetszett neki, hogy a választások után arról kellett magyarázkodni, amit a társelnök mondott róla és Schiffer Andrásról. Mindezek ellenére azonban nem tervez sem lemondani, sem kilépni a pártból, de ha a megfelelő LMP-s testület így határozna, akkor méltósággal viselné és elfogadná a döntést.

A bocsánatkérés után azonban hangnemet váltott:

  • Hadházy Ákos szerinte annak ellenére folytatott tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal a visszalépésekről, hogy az LMP összes döntéshozó szerve ezt elutasította. Nem tudta inspirálni a többeket, nincsenek víziói, "egy rossz pártba jött és nagyon benézte ezt".
  • Elmondta, hogy a társelnökök csak arcai pártnak, nem ők a politikai irányítók, Kanász-Nagy Mátét, a párt szóvivőjét pedig vagy félrevezették, vagy csak simán tévedett, mert nem volt elnökségi döntés a visszalépések mögött. 
  • Sallai szerint a kritikái miatt dönthetett úgy Szél Bernadett, hogy távozásra szólítja fel abból a pártból, aminek ő az alapítója.
  • Amit Ron Werber elkezdett felépíteni, az az értéknélküliség felé mutat.
  • Gyurcsány Ferencet el kell felejteni, mert hiába úriember és engedi maga elő a hölgyeket a parlamentben, aminek a közelébe megy ellenzéki oldalon, annak vége.
  • Mindegy, milyen szakértő jön az ellenzéki pártokhoz, "fogalmunk sincs róla", mit gondolnak a vidékiek.