Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sallai: Lehet, hozzájárultam ahhoz, hogy Hadházy felborult

2018.04.17. 22:38

Sallai Róbert Benedek mindenkitől bocsánatot kért az ATV Egyenes beszéd című műsorában, majd nekiment a saját pártja vezetőinek. A titkári posztjáról ugyanakkor nem mond le és az LMP-ből sem fog kilépni.

Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy felborult

– mondta a politikus a Hadházy Ákossal kapcsolatos incidenséről, de azt visszautasította, hogy megütötte volna. Ennek ellenére is bocsánatot kért Hadházytól és a családjától is.

Szerinte nem úgy sikerült a kampány, ahogy szerették volna, ahogy az sem tetszett neki, hogy a választások után arról kellett magyarázkodni, amit a társelnök mondott róla és Schiffer Andrásról. Mindezek ellenére azonban nem tervez sem lemondani, sem kilépni a pártból, de ha a megfelelő LMP-s testület így határozna, akkor méltósággal viselné és elfogadná a döntést.

A bocsánatkérés után azonban hangnemet váltott:

  • Hadházy Ákos szerinte annak ellenére folytatott tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal a visszalépésekről, hogy az LMP összes döntéshozó szerve ezt elutasította. Nem tudta inspirálni a többeket, nincsenek víziói, "egy rossz pártba jött és nagyon benézte ezt".
  • Elmondta, hogy a társelnökök csak arcai pártnak, nem ők a politikai irányítók, Kanász-Nagy Mátét, a párt szóvivőjét pedig vagy félrevezették, vagy csak simán tévedett, mert nem volt elnökségi döntés a visszalépések mögött. 
  • Sallai szerint a kritikái miatt dönthetett úgy Szél Bernadett, hogy távozásra szólítja fel abból a pártból, aminek ő az alapítója.
  • Amit Ron Werber elkezdett felépíteni, az az értéknélküliség felé mutat.
  • Gyurcsány Ferencet el kell felejteni, mert hiába úriember és engedi maga elő a hölgyeket a parlamentben, aminek a közelébe megy ellenzéki oldalon, annak vége.
  • Mindegy, milyen szakértő jön az ellenzéki pártokhoz, "fogalmunk sincs róla", mit gondolnak a vidékiek.