Balhé az LMP-ben: Sallai Róbert Benedek nekiment Hadházy Ákosnak

komb
2018.04.14. 12:40 Módosítva: 2018.04.14. 17:03

Információink szerint Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és társelnökét, Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről.

Az esetet, amit az Origo, kormánypárti propagandaoldal úgy kommentált, hogy Hadházyt kiütötték, több szemtanú is megerősítette az Indexnek, de hozzátették, hogy azért nem arról van szó, hogy a két politikus összeverekedett volna.

Kerestük az LMP szóvivőjét, de nem sikerült elérni őt, amint reagál, frissítjük a cikket. Az Origo szerint Hadházy feljelentést tett, a politikus nekünk annyit mondott, hogy feljelentést fog tenni. Hadházy kérdésünkre azt mondta, hogy éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen nekirontott és meg akarta ütni. Többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie Hadházyt. A politikus Facebook-oldalán is megerősítette az incidenst, majd azt írta,

a Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe, ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetőek, de ha nem, akkor végleg ők győztek.

Hadházy ugyan erről nem beszélt, de több szemtanú is azt nyilatkozta nekünk, hogy Hadházy az eset után eszméletét vesztette pár percre.

Az LMP is megszólalt az ügyben, azt írták, hogy a párt az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja, ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben.

Hadházy Ákos ellen egyébként már a választás előtt etikai vizsgálat indult a párton belül, mert az LMP legfőbb döntéshozói testületeinek határozatai ellenére kokettált a szocialistákkal. Megúszták, hogy a párton belüli feszültség a választás előtt robbanjon, de informátoraink szerint most valamit kezdeniük kell a helyzettel.

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Fotó: Németh Sz. Péter / Index

Hadházy a választások után a 24.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért egyébként ugyancsak perrel fenyegette meg Hadházyt.

Sallai éppen tegnap írt egy hosszú bejegyzésben többek közt arról,

  • hogy indokolatlanul szidják az LMP-t,
  • hogy Vona lemondásával egy tehetséges ellenzéki vonul ki,
  • hogy Ungár kezdeményezése még Simicskánál is rosszabb, 
  • valamint, hogy hazugság az, hogy Schifferrel közösen fenyegették volna az embereket, hogy vissza ne merjenek lépni, ő csak arra figyelmeztette az embereket, hogy aki kampánytámogatást nem jogszerűen használ fel és egyéb kárt okoz, annak helyt is kell állnia.


  • Tippek
  • Lakáshitel