Orbán: Soros emberei nem szeretik a keresztényeket

2018.06.08. 08:03

Masszív és földrengésbiztos költségvetést állítottunk össze.

– mondta el Orbán Viktor az idei költségvetésről péntek reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő a 2019-re tervezett 1,8 százalékos hiányról elmondta: „régi vágású családból jön, ahol azt tanulta, hogy nem szabad tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarónk ér, ezért a hiány nem jó. „Működését tekintve” ezért a költségvetés nullás lesz.

A miniszterelnök többször is utalt arra interjújában, hogy hamarosan gazdasági válsággal kell majd szembenéznünk, és a magyar gazdaság exportfüggősége miatt az ország a nemzetközi hatásoknak is jobban ki van téve, mint azok az államok, melyek nagy belső piacra támaszkodhatnak. 

Ezért kell nagy radarképernyőn és érzékeny szenzorokkal figyelnie a világgazdasági folyamatokat.

Egy lehetséges válság előjeleként említette, hogy Európában magasabb az eladósodottság, mint 2008-ban, a legutóbbi világválság előestéjén, és egy hitelválság Magyarországot is keményen sújthatja. Ezért is csökkenti folyamatosan a hiányt a kormány (bár ahogy arról írtunk, még messze van a biztonsági zóna), és ezért növelték meg a költségvetésben a tartalékot.

Európában megjelentek a kemény fiúk

Az európai migráció kérdésével kapcsolatban Orbán azt fejtegette, hogy ő mindig is azt az álláspontot képviselte a migrációval kapcsolatban, ami most Európa-szerte terjedőben van. Az új olasz és osztrák bevándorlásellenes kormányra utalva azt mondta:

Európában megjelentek a kemény fiúk.

És most azok, akik őt korábban érdes stílusúnak tartották, „megtanulják, hogy hol lakik az Úristen". De többször is leszögezte, hogy a magyar kormány európai befolyásával kapcsolatban nem szabad elveszteni az arányérzéket", de tapasztalatunk tudatában" kell alakítani a kapcsolatokat. A műsorvezető alákérdezésére – akkor most Orbán Viktort irigylik Európában?" – Orbán úgy válaszolt:

Nem engem kell irigyelni, irigyeljék a magyarokat, arra jó okuk van.

Soros katonái nem szeretik a keresztényeket

Orbán Viktor felmondta a kötelező frázisokat Soros György „hadseregéről", ami szerinte nyíltan küzd azért, hogy Európa keresztény népeit „összekeverje" migránsokkal, ezzel meggyengítse az országokat, és az országok meggyengítése révén aztán tág tere nyíljon a spekulációra. Ezen civilek – akiket a valóságban sokkal hétköznapibb motivációk vezérelnek – motivációit Orbán így látja:

Nem szeretik a keresztény hagyományokat, nem szeretik a keresztényeket, össze akarnak keverni minket másokkal.

Ezért a miniszterelnök szerint bár nem vagyunk tökéletesek", de mégis inkább a sokszínű" keresztény hagyományokhoz– például a szeretet jelentőségéhez – kell visszatérni. 

Jön az újabb alkotmánymódosítás

Orbán azt is belengette, hogy „szeptemberben indul egy diskurzus” a 2012-ben életbe lépett – akkor a miniszterelnök által „gránitszilárdságú"-ként jellemzett alaptörvény átfésüléséről, de az „ország védelmében” előrevették az országba való betelepítés tilalmát (illetve más változtatásokat is, de erre a miniszterelnök nem tért ki). Orbán szerint ez a munka egy-másfél évet vehet majd igénybe.