Győrnél fákat csavart ki a vihar, pincéket öntött el a víz

2018.06.13. 21:17 Módosítva: 2018.06.13. 21:18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt szerda este kilenc órakor Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megye területére csütörtök délig - írja a katasztrófavédelem. Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. 

veszjelzes.png

Kora este északnyugaton már súlyos károkat okozott a vihar, pincéket, utcákat öntött el, és fákat döntött ki a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó. Győrben a Malom úton például az alagsorba beömlő esővíz még az ott parkoló autót is ellepte. A Liget utcában egy családi házban kialakított raktárt öntött el a víz. Sok utcában leállt a közlekedés a felgyülemlett esővíz miatt. Több helyen fák dőltek épületekre és utakra.

Győr, Szabolcska Mihály utca
Győr, Szabolcska Mihály utca
Fotó: Olvasónk, Richard

Már "csak" egy-kétezer fogyasztónál nincs áram

A Nemzeti Közművek szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kijavította a keddi vihar okozta hálózati károk 95 százalékát. Az esti órákig sikerül megszüntetni valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart. Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak még a szerelők.

Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

A Nemzeti Közműveknél kétszázötven ember 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét, és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást. Több százan dolgoztak már éjszaka, hogy mielőbb felszámolják a vihar okozta tömeges üzemzavart. 

Frissítés: Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy szerda estére mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás azokban a térségekben, ahol az előző éjszakai vihar üzemzavart okozott – írja az MTI.