Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győrnél fákat csavart ki a vihar, pincéket öntött el a víz

2018.06.13. 21:17 Módosítva: 2018-06-13 21:18:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt szerda este kilenc órakor Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megye területére csütörtök délig - írja a katasztrófavédelem. Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. 

veszjelzes.png

Kora este északnyugaton már súlyos károkat okozott a vihar, pincéket, utcákat öntött el, és fákat döntött ki a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó. Győrben a Malom úton például az alagsorba beömlő esővíz még az ott parkoló autót is ellepte. A Liget utcában egy családi házban kialakított raktárt öntött el a víz. Sok utcában leállt a közlekedés a felgyülemlett esővíz miatt. Több helyen fák dőltek épületekre és utakra.

Győr, Szabolcska Mihály utca
Győr, Szabolcska Mihály utca
Fotó: Olvasónk, Richard

Már "csak" egy-kétezer fogyasztónál nincs áram

A Nemzeti Közművek szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kijavította a keddi vihar okozta hálózati károk 95 százalékát. Az esti órákig sikerül megszüntetni valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart. Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak még a szerelők.

Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

A Nemzeti Közműveknél kétszázötven ember 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét, és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást. Több százan dolgoztak már éjszaka, hogy mielőbb felszámolják a vihar okozta tömeges üzemzavart. 

Frissítés: Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy szerda estére mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás azokban a térségekben, ahol az előző éjszakai vihar üzemzavart okozott – írja az MTI.