A kipaterolt Toroczkai visszamutogat: nemzetárulók lehetnek a Jobbik vezetésében

2018.06.22. 09:15

Miközben a kormánypárti média szerint a Jobbiknak szinte meg vannak számlálva a napjai (Magyar Hírlap: Mindennaposak lettek a kilépések a Jobbikból; Magyar Idők: Megállíthatatlanul fogy a Jobbik), a Jobbik elnökválasztásának vesztese, a pártból kirúgott Toroczkai László a közszolgálati M1-en beszélhetett a terveiről.

Toroczkai azt mondta, szombaton zászlót bonthat a Mi Hazánk Mozgalom.

Ez lenne a Jobbik alternatívája. Az ásotthalmi polgármester azt mondta, ha lesz "kellő akarat és támogatás", akkor bejelentik programpontjaikat és politikai pártként folytatják. Szerinte gyorsabban alakulnak az események, mint amire számítottak, és és úgy becsülte, hogy akár egy éven belül vagy még hamarabb erősebbé válhatnak, mint a Jobbik.

A mozgalom a társadalmat érintő problémákra akar rávilágítani, például a bankok ügyére, a devizahitelesek problémáira, Trianonra, az Európai Unióra, a be- és kivándorlásra, mondta.

Toroczkai László azt mondta, olyan információk kerültek a birtokába, amelyek szerint a "nemzetünkkel szembeni árulás is felmerülhet a Jobbikot irányító személyek kapcsán". Radnai Lászlóról, a Jobbik kommunikációs igazgatójáról kezdetben semmit sem tudtak, csak azt vették észre, hogy ott ül az elnökségi üléseken. Aztán a sajtóból tudták meg, hogy a "letelepedésikötvény-biznisz" egyik legnagyobb haszonélvezőjének, egy külföldi üzletembernek az egyik legfontosabb üzleti partnere, valamint információik szerint az 1990-es években vezető tisztségviselő volt a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében - hozott példát Toroczkai László. Közölte, megpróbálják kikérni az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától azokat az iratokat, amelyek bizonyíthatják ezeket a híreket.