Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Lázár János most a vásárhelyi közgyűlésben csatázott Márki-Zayjal

2018.06.23. 11:53 Módosítva: 2018.06.23. 12:53

Nem telt el kakaskodás nélkül Hódmezővásárhelyen a csütörtöki közgyűlés, amelyről nem számoltak be az országos médiumok, pénteken este a Délmagyar.hu írt róla. Az ülésen részt vett Lázár János fideszes országgyűlési képviselő is, aki a lap szerint arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter polgármester alkalmatlan a város vezetésére.

Ezek szerint a békés időszaknak vége. Márki-Zay nem úgy járt el, mint ahogy a volt miniszter szerint kellene. Most a taós sporttámogatásokkal kapcsolatban fordultak egymás ellen a felek. A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 60 milliós támogatásáról (önrész) még februárban hozott döntést a vásárhelyi képviselőtestület, de a pénzt azóta sem kapta meg a szervezet, Márki-Zay szerint azért nem, mert nincs rá forrás.  Ezért csütörtökön lemondott Fekete Ferenc sporttanácsnok, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke. Azt mondta, nem érzi a bizalmat a városvezető részéről.

Lázár János szerint a polgármesternek egyeztetnie kellett volna Feketével, de "nem tette, felelőtlen volt, és felelőtlen ember alkalmatlan a város vezetésére", mondta.

A csütörtöki testületi ülésen a polgármester viszont azt mondta, "pillanatnyilag évekre visszanyúló adósságai vannak a városnak: a DAKK Zrt.-nek 54, a kórháznak több mint 200 millió forinttal tartozik. De a Belügyminisztérium által követelt 1 milliárdból 333 milliót már lefaragtak".

Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője felszólal a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője felszólal a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTIElőkerült Márki-Zay videósának egy lementett kommentje, amire alapozva a fideszesek azt híresztelik megye- és országszerte, hogy Márki-Zayék lekorruptozzák azokat, akik pénzt tesznek a sportba, taóval támogatják a helyi sportszervezeteket, és azok mind fideszes oligarchák. Lázár szerint miközben ők meggyőztek helyi és országos vállalkozásokat, hogy támogassák a vásárhelyi sportot, a polgármester és körei korrupcióval vádolták a cégeket,. "Ezután egy fillért sem adnak majd", mondta Lázár, aki úgy vélekedett, hogy

Márki-Zay Péternek mindegyiktől bocsánatot kellene kérnie, mert február 25. és április 8. között végig roadshow-zta az országot, több vállalkozást Fidesz-közeli oligarchának nevezve.

Márki-Zay szerint ő nem korruptozott le egyetlen helyi vállakozást sem. Egy jogász, Szabó Bálint ekkor odament a polgármesterhez a közgyűlésben, és egy papírdarabot tett az asztalára, amin a polgármester videósának egy kommentje volt kinyomtatva.

A videós azt írta, „Apátoknak a f...-át. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg".
Szabót biztonságiak kísérték vissza a helyére. Márki-Zay azt

Márki-Zay mondta, hogy Lázár nyilatkozata alapján feltételezhető, hogy ezután senki nem fog tao-pénzt adni a városnak, és szerinte most már tudható, hogy kit kell emögött keresni.

Elmondhatja véleményét az Index-oldalán és alább:

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft