Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Lázár János most a vásárhelyi közgyűlésben csatázott Márki-Zayjal

2018.06.23. 11:53 Módosítva: 2018-06-23 12:53:26

Nem telt el kakaskodás nélkül Hódmezővásárhelyen a csütörtöki közgyűlés, amelyről nem számoltak be az országos médiumok, pénteken este a Délmagyar.hu írt róla. Az ülésen részt vett Lázár János fideszes országgyűlési képviselő is, aki a lap szerint arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter polgármester alkalmatlan a város vezetésére.

Ezek szerint a békés időszaknak vége. Márki-Zay nem úgy járt el, mint ahogy a volt miniszter szerint kellene. Most a taós sporttámogatásokkal kapcsolatban fordultak egymás ellen a felek. A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 60 milliós támogatásáról (önrész) még februárban hozott döntést a vásárhelyi képviselőtestület, de a pénzt azóta sem kapta meg a szervezet, Márki-Zay szerint azért nem, mert nincs rá forrás.  Ezért csütörtökön lemondott Fekete Ferenc sporttanácsnok, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke. Azt mondta, nem érzi a bizalmat a városvezető részéről.

Lázár János szerint a polgármesternek egyeztetnie kellett volna Feketével, de "nem tette, felelőtlen volt, és felelőtlen ember alkalmatlan a város vezetésére", mondta.

A csütörtöki testületi ülésen a polgármester viszont azt mondta, "pillanatnyilag évekre visszanyúló adósságai vannak a városnak: a DAKK Zrt.-nek 54, a kórháznak több mint 200 millió forinttal tartozik. De a Belügyminisztérium által követelt 1 milliárdból 333 milliót már lefaragtak".

Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője felszólal a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője felszólal a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTIElőkerült Márki-Zay videósának egy lementett kommentje, amire alapozva a fideszesek azt híresztelik megye- és országszerte, hogy Márki-Zayék lekorruptozzák azokat, akik pénzt tesznek a sportba, taóval támogatják a helyi sportszervezeteket, és azok mind fideszes oligarchák. Lázár szerint miközben ők meggyőztek helyi és országos vállalkozásokat, hogy támogassák a vásárhelyi sportot, a polgármester és körei korrupcióval vádolták a cégeket,. "Ezután egy fillért sem adnak majd", mondta Lázár, aki úgy vélekedett, hogy

Márki-Zay Péternek mindegyiktől bocsánatot kellene kérnie, mert február 25. és április 8. között végig roadshow-zta az országot, több vállalkozást Fidesz-közeli oligarchának nevezve.

Márki-Zay szerint ő nem korruptozott le egyetlen helyi vállakozást sem. Egy jogász, Szabó Bálint ekkor odament a polgármesterhez a közgyűlésben, és egy papírdarabot tett az asztalára, amin a polgármester videósának egy kommentje volt kinyomtatva.

A videós azt írta, „Apátoknak a f...-át. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg".
Szabót biztonságiak kísérték vissza a helyére. Márki-Zay azt

Márki-Zay mondta, hogy Lázár nyilatkozata alapján feltételezhető, hogy ezután senki nem fog tao-pénzt adni a városnak, és szerinte most már tudható, hogy kit kell emögött keresni.

Elmondhatja véleményét az Index-oldalán és alább:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?