Olivér
5 °C
8 °C

A Jobbik most már Nyerges Zsoltnak is tartozhat

2018.07.11. 07:36

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simicska Lajos szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik, és eladja ezeket régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Ennek része a média- és közterületi reklámpiaci érdekeltségei is. 

A Jobbik az országgyűlési választás kampányában, illetve már korábban, az "Ők lopnak" - kampányukban Simicska reklámpiaci cégeivel szerződött, ráadásul olyan kedvezményes áron, hogy az Állami Számvevőszéktől kaptak is egy több százmilliós gigabírságot. A párt most éppen ennek kifizetésével küzd, az Államkincstár éppen lefoglalja a nekik járó költségvetési támogatást. 

Mirkóczki Ádám a párt szóvivője az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában járt kedden, ahol a műsorvezető, Rónai Egon arról is kérdezte, hogy igaz-e, hogy Simicskával úgy szerződtek, hogy a kampány után kell kifizetni a hirdetéseket, amire Mirkóczki azt válaszolta, ő úgy tudja, hogy igen.

Nyilván mi úgy szerződtünk, hogy az volt bekalkulálva, hogy az állami támogatás az érkezik

– mondta Mirkóczki. Ezek szerint nem csak az Államkincstárnak tartoznak 330 millióval, illetve a NAV-nak 330 millióval, illetve a Postának 60 millió körüli összeggel, hanem immáron Nyerges Zsoltnak is, pontosabban a Nyerges Zsolt tulajdonába kerülő reklámcégnek, cégeknek.

Frissítés: A Jobbik rövid közleményben reagált. Azt írják: "sajtóhírekben tévesen jelent meg az az állítás, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom az országgyűlési kampány miatt hirdetőcégeknek pénzzel tartozik. A Jobbiknak ilyen tartozásai nincsenek".

Mirkóczki egyébként megismételte, amit Gyöngyösi Márton mondott el legutóbb szintén az ATV-ben, hogy a párt az ÁSZ gigabírságára kért és kapott százmillió körüli adománypénzt a választási kampányra költötte, de ez szerinte sem ilyen egyszerű, hiszen a támogatóik eleve arra adták, hogy váltsák le a Fideszt, és nem arra, hogy rögtön adják oda ezt a pénzt a kormánynak azzal, hogy befizetik az adósságot.

A Magyar Idők nevű kormánylap a keddi cikkében viszont azt feszegeti , hogy amennyiben igaz az, hogy ezt a százmillió körüli összeget a kampányra kapták és fordították, akkor hogyan lehetséges az, hogy a június elején közzétett, Sneider Tamás elnök által aláírt kampánybeszámolóban a választási célra kapott adományok összege mindössze húszmillió forint.

Frissítés 2.: A Jobbik utóbbi dologra is reagált közleményben. Azt írják, "a Jobbik a kampánybeszámolójában a kampányidőszakban érkezett adományokat tüntette fel, ahogyan azt a törvény előírja. A kampányidőszakon kívüli adományok nem ebbe a kategóriába tartoznak, de feltételezzük, hogy a kormány "sajtójának" munkatársai is pontosan tisztában vannak ezzel. Az Állami Számvevőszék alaptalanul és jogtalanul kiszabott büntetése kapcsán kialakult helyzet miatt a Jobbik a gyűjtést még a kampányidőszak előtt kezdte meg és fejezte be, ezen időszakban beérkezett adományokat nem a kampánybeszámolóban kell feltüntetni."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?