Simicska mindenét eladja Nyerges Zsoltnak

HUS 768
2018.07.04. 14:26

Simicska Lajos elvileg szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik, és ismeretlen áron eladja ezeket régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, adták hírül külön közleményben. 

Azt írják:

Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.

A vételár és a szerződések tartalma üzleti titok lesz, ezeket később sem hozzák nyilvánosságra.

Simicska Lajoshoz, az adóhivatalunk korábbi elnökéhez, a Fidesz pártpénztárnokához és a NER-értékrendű Magyarország egyik fő kialakítójához egész korszak kötődik, amikor a Fideszben már majdnem Orbánéhoz mérhető lehetett a hatalma. 

Bár Simicska Lajos nyíltan 2015-ben szakított régi bizalmasával, Orbán Viktor kormányfővel, a nagy szavak ellenére az utóbbi időben úgy nézett ki, hogy talán mégsem olyan látványos az ellentét. Bár összességében Simicskának nem megy már úgy a bolt, mint régen, 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarnak saccolták legutóbb.

Nyerges Zsolt Simicska régi ismerőse és bizalmas üzlettársa, kettejük működése sokáig annyira össszehangoltnak tűnt, hogy csak Simicska-Nyerges érdekkörként emlegették a cégeiket. 

(Borítókép: Orbán Viktor és Nyerges Zsolt 2016-ban a Szolnok MÁV FC stadionjának átadásán. Fotó: Hsuzti István/Index)