Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Simicska mindenét eladja Nyerges Zsoltnak

HUS 768
2018.07.04. 14:26

Simicska Lajos elvileg szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik, és ismeretlen áron eladja ezeket régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, adták hírül külön közleményben. 

Azt írják:

Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.

A vételár és a szerződések tartalma üzleti titok lesz, ezeket később sem hozzák nyilvánosságra.

Simicska Lajoshoz, az adóhivatalunk korábbi elnökéhez, a Fidesz pártpénztárnokához és a NER-értékrendű Magyarország egyik fő kialakítójához egész korszak kötődik, amikor a Fideszben már majdnem Orbánéhoz mérhető lehetett a hatalma. 

Bár Simicska Lajos nyíltan 2015-ben szakított régi bizalmasával, Orbán Viktor kormányfővel, a nagy szavak ellenére az utóbbi időben úgy nézett ki, hogy talán mégsem olyan látványos az ellentét. Bár összességében Simicskának nem megy már úgy a bolt, mint régen, 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarnak saccolták legutóbb.

Nyerges Zsolt Simicska régi ismerőse és bizalmas üzlettársa, kettejük működése sokáig annyira össszehangoltnak tűnt, hogy csak Simicska-Nyerges érdekkörként emlegették a cégeiket. 

(Borítókép: Orbán Viktor és Nyerges Zsolt 2016-ban a Szolnok MÁV FC stadionjának átadásán. Fotó: Hsuzti István/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?