Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Azért ölte meg a családgondozót, mert nem tudott nekik átmeneti szállást találni

2018.07.13. 08:23 Módosítva: 2018-07-13 14:34:51

Beismerő vallomást tett az a 62 éves férfi, aki szerdán reggel Inárcson bement a családsegítő szolgálathoz, és meggyilkolta az ott dolgozó V.-T. Andreát. A nő a helyszínen meghalt.

A férfit elfogták, az előzetes letartóztatásáról várhatóan ma dönt a bíróság. A férfi egy volt rendőr, aki a Ripost szerint alkalmatlannak bizonyult a hivatáshoz, anyagi gondokkal is küszködött, és a házára elárverezés várt, a gyerekeit is elvehették volna tőle, írja a lap, amely rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi készült a gyilkosságra, és már kedden is bement a késsel a hivatalba, de a nő aznap nem dolgozott.

A Pest megyei ügyészség pénteki közleményéből azonban úgy tűnik, a Ripost információi nem korrektek.

A férfi 2018. július 11-én reggel bement a családsegítői irodába, és az ügyintéző nőtől, a bűnügy sértettjétől megtudta a számára lesújtó híreket. A gyanúsított ettől dühös lett, elővette a  magával vitt kését, és nyakon szúrta a sértettet, aki ahelyszínen elhunyt.

Ugyanis az "inárcsi férfinak a sorsa anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és a családjának 2018 júliusában el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségéndolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel."

A gyilkosság után a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett.
"A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt
hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás tárgyát képező bűncselekmény minősített emberölés, melynek büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztés. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére" - írja az ügyészség.

Frissítés 12-45-kor: Az Emmi az közölte az MTI-vel, hogy munkatársaikat megrendítette a tragédia. A családgondozó halála veszteség a teljes szociális szakmának.

Az Emmi a családdal egyetértésben saját halottjának nyilvánítja az Inárcson július 11-én munkavégzés közben meggyilkolt szociális munkást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?