Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Idők: Lefizettek egy bírót, hogy hozzon súlyosabb ítéletet

2018.07.19. 08:25

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy olyan ügyben, amelynek kulcsfigurája egy volt és vezető beosztású NAV-munkatárs volt, aki „munkahelyi kapcsolatait és beosztását felhasználva járt el az adóhatóság által indított különböző adó- és büntetőügyekben" – írja a Magyar Idők a Pestisrácok.hu nevű oldalra hivatkozva.

A gyanú szerint a nő félmilliótól ötmillióig terjedő összegeket kapott, ezért ki-be járkált  a NAV Bűnügyi Főigazgatóságára, ahol volt kollégáit megkenve intézett el ügyeket, vagy éppen a Repülőtéri Igazgatósághoz tartozó Cargónál segített olcsóbban kihozni vámkezelésre váró árukat. A lap szerint az asszony egy hatmilliárdos költségvetési csalásos történetbe is beavatkozott. 

A nő jó kapcsolatot ápolt egy budapesti ügyvéddel és annak feleségével is, aki a fővárosi bíróságon ítélkezik, ahol a Fidesz-közeli honlap szerint pénzért először meghosszabbított egy büntetőpert, majd súlyosabb ítéletet hozott egy vádlottal szemben a nő kérésére. Ezért a bírónő a férjen keresztül másfél millió forintot kapott, állítja a portál, amely azt is tudni véli egy tanúra hivatkozva, hogy a férj ezereurónyi vesztegetési pénzt a Vörösvári úti McDonald'sban vett át.