Arabok jönnek, de nem migránsok!

2018.09.06. 19:49

A Pest megyei Tápiógyörgye község önkormányzata a helyi Tápiókisker Kft.-vel közösen a falu Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amiben értesítik a lakosságot, hogy a községbe két hónapra harminc arab ember érkezik kutyákat kiképezni, akik "nem migránsok", ezért aztán ne tessék majd tőlük megijedni. És akkor ím a poszt:

Tisztelt Lakosok!

Az alábbi, tájékoztató közleményt a Tápiókisker Kft. megkeresésére közöljük:

Tisztelt tápiógyörgyei lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Györgyey Kastély Panzióban 2018. szeptember 10-től november 15-ig, a Szaud-Arábiai Királyi testőrség tagjai laknak. A rendőrök magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek. Az általuk, Magyarországon vásárolt kutyákat Cegléd mellett képezik ki. Az itt lakók tehát nem „migránsok”, ők a Magyar Köztársaságtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén. Az itt tartózkodásukról már előzetesen értesítettük a Nagykátai Rendőrkapitányságot.

Kérjük Önöket, fogadják megértéssel itt tartózkodásukat.

A bejegyzést azóta valamiért törölték a Tápiógyörgye Község Önkormányzata Facebook-járól, de az egyik kommentben például az önkormányzat arra is felkérte a lakosokat, hogy 

véleménye megfogalmazásakor fogalmazzon úgy, hogy az jogszabályi értelemben ne minősüljön valamely osztály, nemzetiség vagy hitfelekezet elleni gyűlöletre izgatásnak!

Tápiógyörgye önkormányzata feltehetőleg azért látta ennyire fontosnak az érkezők bejelentését, mert még januárban Cegléden szintén kutyákat kiképző szaúd-arábiai rendőröket néztek migránsoknak a helyiek, és ezértrendőrt hívtak rájuk.

(444.hu)