Egymillió forint nyomravezetői díj a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfiért

2018.09.10. 21:00

Egymillió forintos nyomravezető díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, amik segítségével meg lehet találni a 18 éves afgán származású, menekültstátuszú Sarhadi Bilal Ahmadot, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban szexuálisan bántalmazott egy nőt egy gyorsétterem mosdójában.

lead2 57?itok=nEvFXSHA
Fotó: Police.hu

Sarhadi Bilal Ahmadot két rendbeli szeméremsértés miatt is keresik. A férfi idén június elsején éjszaka a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között viselkedett szeméremsértő módon.

A férfi ellen a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki, mert felmerült a külföldre szökés gyanúja, ezt a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A rendőrség közleménye:

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető felkutatható, tartózkodási helye megállapíthatóvá válik és elfogását a rendőrség foganatosítani tudja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Az Index elment a bűncselekmény feltételezett helyszínére, egy V. kerületi gyorsétterembe, ahol viszont nem tudtak sokat az ügyről.