Olivér
4 °C
8 °C

Egymillió forint nyomravezetői díj a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfiért

2018.09.10. 21:00

Egymillió forintos nyomravezető díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, amik segítségével meg lehet találni a 18 éves afgán származású, menekültstátuszú Sarhadi Bilal Ahmadot, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban szexuálisan bántalmazott egy nőt egy gyorsétterem mosdójában.

lead2 57?itok=nEvFXSHA
Fotó: Police.hu

Sarhadi Bilal Ahmadot két rendbeli szeméremsértés miatt is keresik. A férfi idén június elsején éjszaka a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között viselkedett szeméremsértő módon.

A férfi ellen a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki, mert felmerült a külföldre szökés gyanúja, ezt a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A rendőrség közleménye:

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető felkutatható, tartózkodási helye megállapíthatóvá válik és elfogását a rendőrség foganatosítani tudja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Az Index elment a bűncselekmény feltételezett helyszínére, egy V. kerületi gyorsétterembe, ahol viszont nem tudtak sokat az ügyről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?