Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán elárulta, ki finanszírozza a luxusutazásait

DEBRE20150730005
2018.09.24. 16:54

Az Átlátszó írta meg ma, hogy többek között Orbán Viktor magángéppel utazott haza a Videoton (egyeseknek Mol Vidi) bulgáriai mérkőzéséről. A gépről kiderült, hogy ugyanezt használta korábban Mészáros Lőrinc lánya, és a ZTE focicsapat tulajdonosa is, illetve gép útja gyanúsan sokszor keresztezte annak a jachtnak is az útját, amelyen megfordult egy rakás NER-közeli figura.

A Bombardier Global 6000 nevű luxusgéppel kapcsolatban a Népszava megkereste Orbán Viktort is, akinek a sajtófőnöke azt nyilatkozta az újságnak, hogy a miniszterelnök elmegy az összes Videoton-meccsre, és ugyanúgy utazik, ahogy a klub többi vendége. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint a magyar adófizetőknek egy forintjába sem kerül, hogy Garancsi István vendégeként utazik focimeccsekre Orbán Viktor egy luxusgépen.

Garancsi az egyik legnagyobb nyertese a magyar közbeszerzéseknek, miközben a Videoton a Fradi mellett a leggazdagabb magyar klub, amely szintén elképesztően sok pénzt kap az adófizetőktől TAO-támogatások formájában.

(Borítókép:  Orbán Viktor és Garancsi István a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. - f otó: Czeglédi Zsolt / MTI)