Orbán elárulta, ki finanszírozza a luxusutazásait

DEBRE20150730005
2018.09.24. 16:54

Az Átlátszó írta meg ma, hogy többek között Orbán Viktor magángéppel utazott haza a Videoton (egyeseknek Mol Vidi) bulgáriai mérkőzéséről. A gépről kiderült, hogy ugyanezt használta korábban Mészáros Lőrinc lánya, és a ZTE focicsapat tulajdonosa is, illetve gép útja gyanúsan sokszor keresztezte annak a jachtnak is az útját, amelyen megfordult egy rakás NER-közeli figura.

A Bombardier Global 6000 nevű luxusgéppel kapcsolatban a Népszava megkereste Orbán Viktort is, akinek a sajtófőnöke azt nyilatkozta az újságnak, hogy a miniszterelnök elmegy az összes Videoton-meccsre, és ugyanúgy utazik, ahogy a klub többi vendége. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint a magyar adófizetőknek egy forintjába sem kerül, hogy Garancsi István vendégeként utazik focimeccsekre Orbán Viktor egy luxusgépen.

Garancsi az egyik legnagyobb nyertese a magyar közbeszerzéseknek, miközben a Videoton a Fradi mellett a leggazdagabb magyar klub, amely szintén elképesztően sok pénzt kap az adófizetőktől TAO-támogatások formájában.

(Borítókép:  Orbán Viktor és Garancsi István a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. - f otó: Czeglédi Zsolt / MTI)