Orbán Ráhelhez kötődő pavilon képviselte hazánkat a London Design Biennale-n

ldb18 hungary hungarianfashionanddesignagency edreeve-01-copy
2018.10.04. 16:58

A magyar divatszakma csupán a sajtóból értesült arról, hogy az Orbán Ráhelhez köthető Magyar Divat- és Designipari Ügynökség képviselte Magyarországot a Londonban megrendezett design biennálén – írja a HVG. Az ügynökség a Kiss in Budapest elnevezésű pavilont mutatta be a nagyközönségnek. 

ilyen esetben elvárható lenne, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség nyílt pályázatot írjon ki, és úgy dőljön el, hogy ki reprezentálja a hazai divatipart - jegyezte meg a lap. 

A Magyar Divat- és Designipari Ügynökség egy éve közölte, hogy egy egységes divat- és dizájnipari stratégia készül, amiről eddig szinte semmilyen információ nem szivárgott ki. Az ügynökség célja pedig minden bizonnyal Orbán Viktor lányának és a köreihez tartozóknak a helyzetbe hozása – említi meg a lap.

A HVG-nek a divatszakmában dolgozó forrásai egy zavaros közvéleménykutatásról is beszámoltak, amikor is az ügynökség nevében keresték meg őket, és a divatipar jelenlegi állásáról akartak velük beszélgetni. A megkérdezettek viszont a kutatással kapcsolatos további kérdéseikre csak zavaros válaszokat kaptak.

Az ügyről részletesebben az e heti HVG-ben olvashat.

(Borítókép:  londondesignbiennale.com)