Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Ráhelhez kötődő pavilon képviselte hazánkat a London Design Biennale-n

ldb18 hungary hungarianfashionanddesignagency edreeve-01-copy
2018.10.04. 16:58

A magyar divatszakma csupán a sajtóból értesült arról, hogy az Orbán Ráhelhez köthető Magyar Divat- és Designipari Ügynökség képviselte Magyarországot a Londonban megrendezett design biennálén – írja a HVG. Az ügynökség a Kiss in Budapest elnevezésű pavilont mutatta be a nagyközönségnek. 

ilyen esetben elvárható lenne, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség nyílt pályázatot írjon ki, és úgy dőljön el, hogy ki reprezentálja a hazai divatipart - jegyezte meg a lap. 

A Magyar Divat- és Designipari Ügynökség egy éve közölte, hogy egy egységes divat- és dizájnipari stratégia készül, amiről eddig szinte semmilyen információ nem szivárgott ki. Az ügynökség célja pedig minden bizonnyal Orbán Viktor lányának és a köreihez tartozóknak a helyzetbe hozása – említi meg a lap.

A HVG-nek a divatszakmában dolgozó forrásai egy zavaros közvéleménykutatásról is beszámoltak, amikor is az ügynökség nevében keresték meg őket, és a divatipar jelenlegi állásáról akartak velük beszélgetni. A megkérdezettek viszont a kutatással kapcsolatos további kérdéseikre csak zavaros válaszokat kaptak.

Az ügyről részletesebben az e heti HVG-ben olvashat.

(Borítókép:  londondesignbiennale.com)