Orbán Ráhel is beleszól a turizmus irányításába

2018.03.06. 09:18

A miniszterelnök 28 éves lánya, Orbán Ráhel is beleszól a turizmus állami irányításába, szúrta ki a Népszava a köztévé egyik műsorában. Ebben Guller Zoltán, a viszonylag új turisztikai szuperszervezet vezérigazgatója magyarázta, hogy a saját területükön

kiemelkedő szakemberek segítik

őt egy új, pozitív országmárka kialakításában, köztük Orbán Ráhel. A lap megkérdezte az ügynökséget, hogy mégis miben számít kiemelkedő szakembernek Orbán lánya. Ez nem derült ki, mert erre nem akartak válaszolni.

Azt viszont elárulták, hogy a vezérigazgató

  • alkalomszerűen, de folyamatosan kikéri Orbán Ráhel szakértői véleményét 
  • „az országmárka kialakításával” kapcsolatban.
  • Orbán lánya pedig mindezt a szabadidejében teszi, önkéntesként, semmilyen számonkérhető pozíciója nincs,
  • így az ügynökségtől pénzt sem kap az önkéntes munkájáért. 

Az, hogy Orbán lánya ott legyeskedik a turizmusirányítás körül, nem újdonság. A háttérről jó tudni: két éve nagy csata volt azért, hogy Rogánék átvehetik-e a turizmus irányítását, vagy a terület marad az NGM-nél, de egyértelműen a Rogán-féle kis csapat került ki győztesen. Orbán Ráhel pedig a jelek szerint jó ideje szakért Rogánék turizmusirányító csapata körül.

Orbán Viktor lányának érdeklődése is régebbi, 2014-ben készítette el szakdolgozatát, amely a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt „Az év turisztikai témájú szakdolgozata pályázaton” rögtön első díjat kapott „újszerű témaválasztás” kategóriában. Szokatlanabb megoldás volt mondjuk, hogy a témavezetője, Nemes Andrea az NGM turisztikai főosztályvezetője is volt egyben, ebben a minőségében ő adta át a díjat a kitüntetettnek. A miniszterelnök lányának turisztikairányítás iránti érdeklődése pedig a hírek szerint később is megmaradt, míg az energiapolitika iránti mintha teljesen elmúlt volna.  

Nemrég az derült ki a Magyar Közlönyből, hogy az állam egy kormányhatározattal átvenné a divatipar irányítását is. Egészen pontosan a közelebbről meg nem határozott „divat" és design" iparágakban is ez a Rogán-féle nagy turisztikai szervezet lenne az illetékes minden fontos koordinációban és megjelenésben, erről itt olvashat bővebben.

Kommentelné? Hozzászólhat ehhez a hírhez az Index Facebook-oldalán!  • Tippek
  • Árfolyam