Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán: Az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket

2018.10.12. 07:40

A török elnök budapesti látogatásáról is kérdezték a miniszterelnököt a Kossuth rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor szerint „az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket”. Azt mondta, elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős vezetője legyen. Nem foglalkozunk mások politikai berendezkedésével, „az Egyesült Államok hozta be azt a viselkedést, hogy kioktasson másokat demokráciából” – tette hozzá.

Orbán emlékeztetett arra, hogy Törökország nemzetközi szövetségesünk, például a NATO-ban.

Felidézte, hogy Recep Tayyip Erdoğan Budapesten megerősítette: négymillió migráns van Törökországban, akik csak azért nem indulnak el felénk, mert a törökök nem engedik. Máskülönben a tömeg nagy része a szerb–magyar határnál tolongana.

Később az úgynevezett Soros-hálózatról is szót ejtett, amelyben Orbán szerint „három telefonnal el lehet intézni bármit”, és ez a működés szerinte a titkosszolgálatokra jellemző, a nemzetállamok máshogyan működnek. Soros ügynökei az ENSZ-be épülve támogatják a migrációt, mi egyelőre kisebbségben vagyunk, de egyre több országnak nyílik ki a szeme a kormányfő szerint.

„Mivel tudta rávenni Tarlóst az újraindulásra?” – tette fel a kérdést a műsorvezető. A kerületi polgármesterek hatalmazták fel őt arra, hogy felkérje az ismétlésre. A másik ok pedig maga Tarlós István. „Egyikünk sem az a balett-táncos alkat, kemény, férfias tárgyalások voltak.” A Budapesti Fejlesztési Tanács volt az egyik feltétel.

Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Szerinte a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti (EP) választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen.

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját arról, mit kellene sürgősen végrehajtani, ami

horrorgyűjtemény egy magyar ember számára.