Orbán: Az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket

2018.10.12. 07:40

A török elnök budapesti látogatásáról is kérdezték a miniszterelnököt a Kossuth rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor szerint „az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk, ne ellenségeket”. Azt mondta, elemi érdekünk, hogy Törökországnak erős vezetője legyen. Nem foglalkozunk mások politikai berendezkedésével, „az Egyesült Államok hozta be azt a viselkedést, hogy kioktasson másokat demokráciából” – tette hozzá.

Orbán emlékeztetett arra, hogy Törökország nemzetközi szövetségesünk, például a NATO-ban.

Felidézte, hogy Recep Tayyip Erdoğan Budapesten megerősítette: négymillió migráns van Törökországban, akik csak azért nem indulnak el felénk, mert a törökök nem engedik. Máskülönben a tömeg nagy része a szerb–magyar határnál tolongana.

Később az úgynevezett Soros-hálózatról is szót ejtett, amelyben Orbán szerint „három telefonnal el lehet intézni bármit”, és ez a működés szerinte a titkosszolgálatokra jellemző, a nemzetállamok máshogyan működnek. Soros ügynökei az ENSZ-be épülve támogatják a migrációt, mi egyelőre kisebbségben vagyunk, de egyre több országnak nyílik ki a szeme a kormányfő szerint.

„Mivel tudta rávenni Tarlóst az újraindulásra?” – tette fel a kérdést a műsorvezető. A kerületi polgármesterek hatalmazták fel őt arra, hogy felkérje az ismétlésre. A másik ok pedig maga Tarlós István. „Egyikünk sem az a balett-táncos alkat, kemény, férfias tárgyalások voltak.” A Budapesti Fejlesztési Tanács volt az egyik feltétel.

Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Szerinte a Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti (EP) választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen.

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját arról, mit kellene sürgősen végrehajtani, ami

horrorgyűjtemény egy magyar ember számára.