Judit
2 °C
7 °C

A fideszesek idén lenyúlták a Mikulást is

2018.12.05. 18:05

A Fidesz politikusai jó ideje használják a gyerekeket kampánycélokra, de a 444 vette észre, hogy ehhez idén már a Mikulás kezéből veszik ki ajándékokat. Szabó Zsolt a hatvani kórház Mikulás ünnepségét lepte meg. A beteg gyerekek összegyűltek az ünnepségre, megjelent a télapó, kinyitotta a zsákját, de a képek tanúsága szerint az ajándékok ezek után már a fideszes politikus kezében tűntek fel. A gyerekek pedig egy politikai fotósorozat részévé válva vehették át Szabó Zsolttól az ajándékokat.

A kórház a télapózás előtt legutóbb egyébként azzal került a hírekbe, hogy 

AZ ÁPOLÓNŐK HULLAFÁRADTAK, HARMINC-NEGYVEN ÁGYRA VANNAK KETTEN.

A túlterheltség miatt már az ügyeletek utáni pihenőnapokat sem nagyon adják ki nekik.

Hasonló kampánystratégiát alkalmazott  Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is: sarokba ültette a télapót, saját maga osztogatta az ajándékokat, majd a gyerekeket posztolta a Facebookra.

A fideszesek stratégiája persze érthető, hiszen pár kiló almával és egy labdával, továbbá az ingyen rendelkezésre álló gyerekekkel igen költséghatékonyan ünnepeltetheti magát a politikus. Mikulásnak öltözni nem célszerű, hiszen akkor ki ismerné fel a jótékonykodó személyét? Ezért lesz a fideszes ünnepségeken a Mikulás mellékszereplő. A facebookos megjelenés ugyanakkor  kötelező, mert mi értelme van az ajándékozásnak úgy, hogy nem látja az egész ország? Semmi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?