Jenő
-2 °C
6 °C

Kizárják az MSZP-ből a Hódmezővásárhelyen Márki-Zay ellen induló jelöltet

2018.01.15. 17:19

Ahogy azt megírtuk, újabb jelölt tűnt fel a színen, hogy induljon a hódmezővásárhelyi polgármesterségért. A fideszes Hegedűs Zoltán ellen eddig úgy nézett ki, hogy csak Márki-Zay Péter fog indulni, de most egy egykori MSZP-s képviselő is bejelentette, hogy indulni fog. Most függetlenként indul Hernádi Gyula, aki korábban szocialista színekben indult a polgármesterségért kétszer is. 

Hernádi azt állítja, régi ismerősei hívták fel, hogy hogy néz már ki, hogy nincs baloldali jelölt, ezért vállalta. Az országos politikát nem szeretné belekeverni a polgármester választásba, így most független baloldali jelöltként aposztrofálja magát. De ha régi harcostársai mögé állnának, akkor személyi támogatásukat szívesen elfogadná, mondta.

Hát a régi harcostársai, a hódmezővásárhelyi szocialisták megdöbbenve értesültek, hogy Hernádi elindul. Főleg, hogy korábban az MSZP - ahogy nagyjából az összes ellenzéki párt - már közölte, hogy Márki-Zayt támogatják a választáson. Így azt írták, hogy Márki-Zayon kívül bárkinek az indulása vagy indítása csak a Fidesznek kedvez, hiszen a legesélyesebb kihívó Márki-Zay.

A Hvg.hu idézi az MSZP döntését:

Ezért az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel ő egy érvényes párt-döntéssel szembe menve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését.

Hódmezővásárhelyen azért kell időközi polgármester-választást tartani február 25-én, mert Almási István, a település eddigi vezetője tavaly elhunyt. Eddig két jelöltről lehetett tudni. A fideszes alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter jelentette be indulását, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a Momentumon, a DK-n, az LMP-n át a Jobbikig.

A hétvégén nagy felháborodás lett abból, hogy egy hódmezővásárhelyi pap a misén nyilvánosan kiállt az Orbán-kormány mellett, és arra biztatta a híveket, a fideszes jelöltre szavazzanak a polgármester-választáson.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?