A győri fideszes polgármester cáfolta a táblalopást, közben elkezdett kampányolni

2019.05.26. 16:37

Borkai Zsoltot, Győr fideszes polgármesterét a vasárnapi szavazáson elkapta pár kérdésre egy kormányközeli riporter. Borkai itt elvileg azt akarta cáfolni, hogy bármi közük lenne az MSZP-s plakátok letépkedéséhez és elszállításához.   

Az erről készült videó első felében azonban még nem erről beszél, hanem a biztonságról, a migrációról, a veszélyről, a félelemről, az áldatlan állapotokról, kereszténységről és a bevándorlásról. Ezután a riporter (!) azt mondja, Győr "különbözik a többi magyar várostól, hiszen olyan vezetője van, aki sportoló volt, és a fair play szellemét abszolút ismeri és tisztában tartja". Borkai rögtön tudja, miről van szó – anélkül, hogy a riporter konkrétan rákérdezett volna, és válaszol is:

az MSZP pontosan tudja, hogy semmi közöm a dologhoz.

Majd azt is hozzáteszi, sportszerűségével nem fér össze az, hogy ellenzéki plakátokat tépkedjen a városban.

A dolog előzménye, hogy az MSZP plakátragasztói péntek este tetten érték a Fidesz győri aktivistáit, amint letépkedik és egy Fidesz-logóval felmatricázott furgonnal elviszik a szocialisták éppen csak kitett plakátjait.

Később egy állampolgári bejelentést követve a furgon nyomára bukkantak, tetten érték a fideszes aktivistákat, akikkel szóváltásba keveredtek. Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke éppen ezért rendőrt hívott. A helyszínre érkezett, intézkedő rendőrök felnyitották a furgon rakterét, melyben

TÖBB TUCATNYI PLAKÁT MELLETT 41 DARAB, LETÉPETT MŰANYAG MSZP-PÁRBESZÉD HIRDETŐTÁBLÁT IS TALÁLTAK.

A rongálás miatt Pollreisz Balázs ott helyben feljelentést tett, noha elmondása szerint a Fidesz-aktivisták azt mondták nekik, hogy felsőbb utasításra tépkedik az ellenzéki hirdetéseket. A szocialisták Borkai Zsolt polgármester felelősségre vonását sürgették.

Borkai Zsolt videójában azt is mondja, feljelentést tesz hírnév megsértése miatt.

Az MSZP viszont látta Borkai videóját, és információink szerint feljelentést tettek a választási bizottságnál, mert szerintük az ügyet cáfolni akaró fideszes polgármester a szavazókör előtt valójában kampányol. A videóban ugyanis elhangzik ez a mondat:

Én egy biztonságos, keresztény Magyarországot szeretnék, és arra szeretném kérni a honfitársaimat, győrieket, hogy szavazzanak a bevándorlás ellen, hiszen mindenki tudja, hogy ahhoz, hogy mi biztonságban élhessünk, szükséges az, hogy erős legyen a Fidesz-KDNP képviselete az európai parlamentben.

A hatályos törvények szerint a szavazás napján a szavazókörökben ugyanis tilos kampányolni.