Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A hajóbaleset kilencedik áldozataként azonosították a hétfőn kiemelt nőt

2019.06.04. 06:36 Módosítva: 2019.06.04. 06:36

A 2019. június 3-án délután a Margit hídnál, a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a hajóbaleset kilencedik dél-koreai áldozata, írja a Police.hu.

Hétfőn délután dél-koreai búvárok hoztak felszínre a Hableány roncsai mellől egy testet. Megírtuk azt is, hétfőn még egy dél-koreai áldozat holttestét találták meg és azonosították a hatóságok – 2019. június 3-án délelőtt a Hartánál, a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán talált holttestről derült ki, hogy szintén a Hableány egyik utasáról van szó. 

Ismert: a Hableány sétahajó május 29-én, szerda este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott és a vízbe fordította a jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó. A Hableány hét másodperc alatt elsüllyedt 35 emberrel a fedélzetén – a kétfős személyzet mellett 33 dél-koreai turista volt a hajón.

Közülük heten élték túl a balesetet, őket már ki is engedték a kórházból. A hétfőn megtalált, illetve felszínre hozott két holttest a nyolcadik és kilencedik áldozat, akit megtaláltak, a többieket nagy erőkkel keresik mind a roncsban, mind a Duna teljes szakaszán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport