Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Tarlós szerint az ellenzéki kampány egy destabilizálási kísérlet

2019.08.25. 09:40

Tarlós István volt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége, ahol elmondta, hogy milyen kampányra számít és azt is, hogy mit gondol az ellenzék kampányáról. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a harmadik ciklusára készül és kiemelte, hogy az eddig elvégzett munkának köszönhetően a jövőben lesz lehetőség a környezetvédelemre és a hajléktalanság kérdésére koncentrálni, számolt be róla az MTI.

Az eddig kampányról pedig azt mondta, hogy 

ami az ellenzék részéről folyik, az nem is hasonlít önkormányzati választási kampányhoz, inkább "revansista szemléletű, hevenyészett és változatosság nélküli destabilizálási kísérlet, aminek a főváros menedzselése szempontjából egyszerűen semmi értelme.

Tarlós szerint a háttérben "régi SZDSZ-esek közreműködésével elégedetlenség felszítására igyekeznek alapozni, de tulajdonképpen nem kis mértékben erőforrások öncélú megszerzéséről is szó van". Az elhangzott ígéretek egy része jogi alapon megvalósíthatatlan, továbbá a tapasztalattal rendelkező  ellenzéki jelöltek 2010 előtt már leszerepeltek. Azt is hozzátette, hogy a tapasztalatok szerint a polgármester-választások sokkal inkább személyekről szólnak, mint pártokról.  

Saját munkájából a következőket emelte ki:

  • Az idén Budapest megkapta az Európa legjobb úti célja kitüntető címet, a főpolgármester szerint ez a kitüntetés az évtized teljesítményét ismeri el.
  • Az elmúlt években átlagosan 2000 fát ültettek a városban, a kultúrtörténeti parkok fejlesztésére pedig 5,5 milliárd forintot költöttek 2015 és 2019 között.
  • Budapest fürdőváros, de a korábbi városvezetők egy fürdőt sem fejlesztettek, "mi most tartunk a hetediknél".
  • A csillaghegyi-öblözetben építik a védműrendszer két elemét, ez az utóbbi száz év legnagyobb árvízvédelmi fejlesztése Budapesten.
  • Felújították a 3-as metró szerelvényeit, és már megtalálták a klimatizálás forrásait is, a BKV előrehaladott egyeztetést folytat a megvalósításról.

Jövőbeni tervek között a Lánchíd felújítása, további BKV-járműcserék, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása, az Eurovelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztése, valamint a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása szerepel. Azt is kijelentette, hogy az eddig elvégzett munka miatt "lesz lehetőségünk a jövőben koncentrálni környezetvédelemre, hajléktalanproblémára".

Az elektronikus jegyrendszer régóta tartó csúszásáról nem beszélt, inkább azt emelte ki, hogy működik a reptéri buszon a mobilos jegyvásárlás, illetve, hogy szeptember végétől havi bérletet lehet így vásárolni. Jelenlegi tervek szerint az időalapú jegyrendszer 2020 közepétől működik majd.

(MTI)