Az ellenzéki pártok hatalmas győzelemként élik meg az önkormányzati választások eredményeit, a kormányzat viszont saját sikerét domborítja: Orbán Viktor már a választás éjszakán büszkén sorolta, számításai szerint hány különböző területen győzött a Fidesz-KDNP.

Kinek van akkor igaza? Változást hoz-e az idei önkormányzati választás a magyar politikában?

Hogyan mozgolódnak most majd az ellenzéki pártok? Mit reagál az új helyzetre a kormányzat?

Az idei önkormányzati választásokról több alkalommal beszéltünk Biró Marianna, Dull Szabolcs és Munk Veronika indexes újságírókkal a Kibeszélőben, a politika rovat podcastjában. Az előző adásokat itt és itt találja, most a választások után értékeltük a történéseket, és ilyesmikről is beszélgettünk:

  • Mennyire lesz nehéz dolga az ellenzéki polgármestereknek a kormányzati ellenszélben?
  • Borkai Zsolt győri polgármester szexbotránya vagy az eddig nem látott ellenzéki összefogás miatt szavaztak a korábbi választásokhoz képest az ellenzéki jelöltekre?

Mi az a podcast és mire jó?

A podcast az interneten bármikor elérhető rádióműsort jelent, ami rendszeresen jelentkezik. A podcasthallgatást ma már okostelefonos alkalmazások és szolgáltatások segítik, amikkel az adások letölthetők, offline is hallgathatók, és amik megjegyzik, hogy hol tartottunk legutóbb egy műsorban. Podcastot hallgatni vezetés, házimunka vagy sportolás közben is lehet, míg olvasni nemigen. Kövesse az Index különböző podcastjait, itt pedig olvassa el, hogyan érdemes podcastot hallgatni!

(Borító- és címlapkép: Aradi László / Index)  • Hírek
  • Lakáshitel