Botond, Mózes
EUR 386,02 Ft
USD 370,36 Ft
12 °C
29 °C

Lezárult az önkormányzati választás jelöltállítási időszaka, kezd felforrósodni a kampány, láthatóan mindenféle, izgalmas módszer előkerül: felvonuló celebvilág, kamujelöltek, apróbb, a tisztánlátást "zavaró tényezők", váratlanul feltűnő, függetlennek mondott jelöltek. 

A Kibeszélő podcast legújabb adásában azért ültünk össze, hogy megvitassuk az önkormányzati választási kampány legújabb fejleményeit. A Fidesz és az egymásra találó, közösen induló ellenzék csatáját néhány helyen celebek, régi politikai kalandorok vagy pártjukból kiugrott ellenzékiek színesítik.

De felbukkantak érdekes nevű, érthetetlen vagy nagyon is érthető célú, magukat civilnek nevező szervezetek is, elsősorban olyan körzetekben, nagyvárosokban, vagy éppen fővárosi kerületekben, ahol a Fidesz talán nem áll nyerésre, vagy éppen nem számíthat teljesen sima győzelemre.

És van már példa durvább eszközökre is: miután például a Magyar Nemzet egyetlen fotóra hivatkozva azzal állt elő, Pikó András, az ellenzék közös józsefvárosi polgármesterjelöltje és kampánycsapata lemásolta az ajánlóívekről a választópolgárok adatait, az ellenzék ugyan cáfolta a vádakat, a rendőrség mégis megszállta az ellenzéki politikus kampányközpontját, és ott egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le úgy, hogy mindeközben más választási csalásgyanús, vagy éppen nyilvánvaló adatmásolási ügyekben egyáltalán nem, vagy inkább kevesebb lelkesedéssel járnak el.

  • Vajon meddig fajul még az önkormányzati helyekért való csatározás? 
  • Hol jöhet be, azaz hol veszélyezteti a Fideszt az ellenzéki összefogás és hol akaszthatja meg ezt a taktikát egy-egy "fondorlatos" trükk?
  • És egyáltalán: pártra vagy sokkal inkább egy jó jelöltre voksolnak a választók az önkormányzati választáson?

Minderre keressük a választ Munk Veronikával, Dull Szabolccsal és Biró Mariannával, az Index újságíróival.

Mi az a podcast és mire jó?

A podcast az interneten bármikor elérhető rádióműsort jelent, ami rendszeresen jelentkezik. A podcasthallgatást ma már okostelefonos alkalmazások és szolgáltatások segítik, amikkel az adások letölthetők, offline is hallgathatók, és amik megjegyzik, hogy hol tartottunk legutóbb egy műsorban. Podcastot hallgatni vezetés, házimunka vagy sportolás közben is lehet, míg olvasni nemigen. Kövesse az Index különböző podcastjait, itt pedig olvassa el, hogyan érdemes podcastot hallgatni!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek