Tarlós szerint nem rohadnak a metrókocsik

2020.01.09. 21:37

Tarlós István szerint nem rohadnak a felújított 3-as metró orosz szerelvényei, csak a prototípusok külső lemezei rozsdásodnak – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mikor Rónai Egon arról kérdezte Tarlóst, hogy hogy rohadhatnak a három éve felújított kocsik, a volt főpolgármester határozottan kijelentette, hogy rohadásról szó sincs, csak egyszerű rozsdásodásról, amit a szerelvények orosz gyártója, a Metrovagonmas már garanciálisan el is kezdett megjavítani.

Ahogy korábban írtuk, év elején hat szerelvényt kellett kivonni a forgalomból, mert szétette őket a rozsda. Elvileg ez az utasforgalomra egyelőre nem jelentett veszélyt, de azért kijavítják.

A BKV csütörtökön külön közleményben tudatta: teljes egészében megtérítteti az M3-as metró kocsijaival kapcsolatos károkat az orosz gyártóval, a Metrowagonmash Rt.-vel. A cég a szerződésben, illetve törvényekben meghatározott minden jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károk teljesen megtérüljenek.

A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként egyetlen meghibásodás, hibás teljesítés mellett sem megy el szó nélkül, jogait, érdekeit határozottan érvényesíti - emelték ki a közleményben. Megjegyezték, hogy jelenleg is perben állnak a Metrowagonmash Rt.-vel. A keresetet még a múlt év elején benyújtották, és szükség esetén most sem riadnak vissza hasonló jogi lépésektől, írták. Szakembereik a napi munkafolyamat részeként minden egyes járművet ellenőriznek forgalomba adás előtt.