Egy 14 évest is letartóztattak a dunavarsányi emberölés miatt

2020.01.17. 15:16

Már öt gyanúsítottja van a szilveszteri dunavarsányi emberölésnek: az ismert pár (B.K. és N.K.-né), valamint a nő 18 éves fia (N.T.) és annak 18 éves élettársa N.N. után a nő egyik rokonának 14 éves lányát, J.A.O.-t is gyanúsítja a hatóság. A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a nyomozási bíró a fiatalkorú lány letartóztatását egy hónapra elrendelte, életkora miatt őt javítóintézetbe küldik, társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A bíróság 3 másik gyanúsított letartóztatását már január 13-án, 1 nő letartóztatását pedig január 14.-én rendelte el.  A meglévő adatok alapján az ügy úgy kezdődött, hogy egy pár (B. K., N. K.-né) és a nő 18 éves fia (N. T.) Dunavarsányba utaztak a gyerek nagyapjához szilveszterezni, itt csatlakozott hozzájuk a 14 éves lány is.

23 óra körül meglátogattak egy 56 éves férfit, állítólag már azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek tőle. Koccintottak, italoztak, aztán valamin összevitatkoztak a házigazdával, és távozniuk kellett. Nem sokkal később azonban visszamentek, és a büntetett előéletű férfi betörte az ajtót, majd akkorát húzott be a házigazdának, hogy az elesett és eszméletét vesztette. A nő és fia ez idő alatt átkutatták a házat, és összeszedték az értékesebb tárgyakat. Időközben magához tért a házigazda, a 19 éves fiú pedig késsel támadt rá, követelve, hogy mondja meg, hol van a pénze. B. K. többször fejbe rúgta, a 14 éves lány pedig hátba rúgta a földön fekvő férfit. A férfi viszont nagy valószínűséggel hallgathatott, mert támadói dühükben elkezdték rugdosni, különböző tárgyakkal dobálni, és az étkezőasztalt is ráborították.

AZ ÁLDOZAT OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, HOGY A HELYSZÍNEN ÉLETÉT VESZTETTE, TÁMADÓi PEDIG AZ ÖSSZESZEDETT ÉLELMISZERREL ÉS ÉRTÉKEKKEL EGYÜTT TÁVOZOTT A HELYSZÍNRŐL.

Image3 m
Fotó: Police.hu

A dunavarsányi férfi holttestére csak négy nappal később találtak rá családtagjai. Az első orvosi vélemény alapján még nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért először közigazgatási hatósági eljárás indult az ügyben.

 A fiatalkorú letartóztatott ügyében a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezéssel élt a döntés ellen, így az nem végleges, de végrehajtható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport