Megszólalt a szegedi fideszes képviselő, aki házi karantén helyett bement a Parlamentbe

Az Országgyűlés mai ülésén Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezető-helyettese felelőtlenséggel vádolta meg a Fidesz-frakciót, annak egyik tagja ugyanis együtt vett részt egy március 15-i ünnepségen a Szegedi Tudományegyetem koronavírusos rektorával. 

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásban Orbán Viktor felszólalására reagált. Orbán azt mondta, az ellenzék nélkül is kezelik a válságot, és 133 bátor ember kell neki most (a Fidesz–KDNP frakció létszáma). Szabó ezt kérdezte:

Szeretném megkérdezni, hogy 133 bátor emberre vagy 133 felelőtlen emberre van szüksége? Mit keres az ülésteremen B. Nagy László képviselő? Mert önöknek mindennél fontosabb az, hogy meglegyen a kétharmad.

Szabó Tímea beszédének elhangzásakor B. Nagy László már nem volt bent az ülésteremben, de a Párbeszéd társelnöke szerint korábban ott ült. A maszkot viselő képviselőről kép is készült. 

Frissítés: Megszólalt B. Nagy László

A szegedi fideszes képviselő nem bánta meg, hogy elment a Parlamentbe, úgy érzi, ennyi felelősséggel tartozik a társadalomnak. B. Nagy a Magyar Hangnak nyilatkozott:

A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt.

A hétfői szavazás tétjéről, a koronavírus-törvényről itt írtunk részletesen.

A szegedi rektor kapta el a vírust

B. Nagy Lászlóról, Szeged fideszes országgyűlési képviselőjéről a Szeged.ma azt írta: a fideszes képviselő önkéntes karanténba vonult, mert részt vett azon a március 15-i ünnepségen, amin a szegedi egyetem koronavírusos rektora, Rovó László is ott volt. A szabadtéren tartott koszorúzáson közös kép is készült.

Rovó László a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora Olaszországban volt síelni, de hazaérkezése után házi karantén helyett bement dolgozni, és operációkat is végrehajtott. Dr. Rovó László azt közölte: valóban megfertőződött a koronavírussal, de tagadja, hogy felelőtlenül járt volna el. Állítása szerint nem fertőzött meg senkit. Amint észlelte magán a tüneteket, azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, és családjával jelenleg is karanténban van.

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indított a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben.  

Az oldalról ajánljuk

  • Belföld
Valóban jó döntés bezárni az edzőtermeket?

A fitnesz- és egészségfejlesztési szektor, valamint az emberek egészsége miatt átütő megoldáscsomagra lenne szükség.

november 21., 13:39

  • Külföld
A cseh kormányfő Covid-tesztet ajándékozna mindenkinek karácsonyra

Andrej Babis mielőbb ingyenes antigéntesztet ígért a cseheknek.

4 órája

  • Belföld
Tanácstalanok a segélyszervezetek, tilos a szabadtéri ételosztás

A Heti Betevő Egyesület most hajléktalanszállókra, nappali melegedőkbe viszi az ételt.

november 22., 21:28

  • Külföld
Ferenc pápa: A járvány elmúlására a legrosszabb reakció az volna, ha még lázasabb fogyasztásba kezd a világ

A katolikus egyházfő szerint a szegényeket is be kell vonni a fejlesztésbe.

november 22., 06:04

  • Belföld
Halálra fagyott egy nagykanizsai hajléktalan, ő az első idei áldozat

A 43 éves férfi nem ment be a hajléktalanszállóra, egy bokor alatt élt.

tegnap, 08:47