Vádat emeltek a férfi ellen, aki közúton a hajánál fogva rángatott végig egy nőt

2020.03.24. 10:06

Személyi szabadság megsértésével emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves férfival szemben, aki 2019 októberében élettársát a hajánál fogva vonszolta a várost elkerülő főút mentén.

Az esetről készült videó bejárta az internetet. Ezen azt látni, ahogy egy nagyobb darab férfi hajánál fogva rángat végig a 83-as főút mellett egy fekete hajú nőt. A nő igyekszik kiszabadítani magát, de a férfi erősen tartja a haját és még keresztbe is rángatja a nőt az amúgy forgalmas 83-as főúton. Az autók jönnek-mennek a percekig tartó jelenet közben, lelassítanak, de senki nem segít. A felvételt készítő is csak kuncog vagy szörnyülködik rögzítés közben.

Veszprém megyei rendőrség közvetlenül a felvétel nyilvánosságra kerülése után az Indexnek azt mondta, habár először a csekélyebb büntetési tételű garázdaság vétség miatt indult eljárás az ügyben, azóta olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, hogy a súlyosabb, személyi szabadság megsértése bűntett miatt kezdtek el nyomozni.

A Veszprém Megyei Főügyészség közleményében most azt írja, a vádirat szerint az elkövető ittasan, az elkerülő út melletti majorban szóváltásba került a nővel, aki emiatt otthagyta a férfit, és a főút mellett elkezdett gyalogolni.

A vádlott azonban nem akarta, hogy a nő elmenjen, és gyalog utána indult. Miután utolérte, a hajánál fogva megragadta volt élettársát, és akarata ellenére elkezdte a major irányába vonszolni. A nő mindeközben segítségért kiabált, mire a vádlott tenyérrel megütötte, amitől a nő elesett. A férfi ezek után továbbra is a hajánál fogva húzta volt élettársát a major bejáratáig, aki közben a könyörgött a férfinak, hogy hagyja abba.

A férfi ellen személyi szabadság megsértésével emeltek vádat, az ügyészség börtönt kért rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport