Józsefváros háromhavi fizetési halasztást ad bérlőinek

2020.04.06. 17:21 Módosítva: 2020.04.06. 21:53

A józsefvárosi önkormányzat haladékot ad a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került bérlőinek a bérletidíj-fizetésben, jelentette be Pikó András, Budapest nyolcadik kerületének polgármestere. 

Pikó Facebook-posztjában azt írta, már elkészült a – finomítások után várhatóan szerdától életbe lépő – rendelettervezet, amely a bérlőiknek ad majd könnyítést a következő hónapokban. 

Az önkormányzati lakást használók és bérlők kérelem alapján fizetési haladékot kapnak, április 1. és június 30. között nem kell lakbért fizetniük, augusztus 1-től pedig hat hónap alatt törleszthetnek kamatmentesen. 

Hasonló szabály alapján törleszthetnek majd az önkormányzattól lakást vásárlók is. Három hónapra ők is felfüggeszthetik a részletfizetést, majd hat hónap alatt törleszthetnek.

Az önkormányzattól helyiségeket bérlő vállalkozások, egyéni vállalkozások, civil szervezetek, társasházak és magánszemélyeik is kérhetnek háromhavi halasztást, ha február 29-ig nem halmoztak fel bérletidíj-tartozást. Azok a vállalkozások pedig, amelyek nem rúgnak ki egyetlen alkalmazottat sem március 1. és június 30. között, 10 százalék engedményt kapnak három hónapra. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Hitelkártya