Betiltották a kirándulást Dobogókőn és Pilisszentkereszten

2020.04.12. 11:09

Megtiltották a parkolást, a sportolást és a túrázást Pilisszentkereszt teljes, Dobogókőre is kiterjedő területén, írja közleményében Peller Márton polgármester. 

Csütörtökön határozatlan időre meghosszabbította a kormány a kijárási korlátozást, és kibővítették a polgármesterek jogkörét is. Ez azt jelenti, hogy hétfő éjfélig a saját településükön speciális, szigorító szabályokat vezethetnek be a polgármesterek. 

Peller Márton a koronavírus-járvány terjedésének lassításával és a pilisszentkereszti lakosok egészségének védelmével indokolja a szigorításokat. A határozat alapján Pilisszentkereszten és Dobogókőn kizárólag a helyben lakók kirándulhatnak, sportolhatnak, parkolni pedig csak olyan autókkal lehet, amely után Pilisszentkereszten fizették meg a gépjárműadót, vagy tulajdonosa, üzembentartója helyi lakos, vagy ingatlantulajdonos.

A közeli Pilisszentlászlón is szigorítottak a szabályokon. A húsvéti ünnepek alatt csak helyi lakosok és közfeladatot ellátó személyek hajthatnak be a község területére. A korlátozást a rendőrség és a pilisszentlászlói polgárőrség felügyeli, írta Tóth Attila polgármester a szombaton kiadott közleményében. 

Jó néhány más településen is korlátozzák a turistákat a csütörtöki kormánydöntés óta. Nagykovácsit és Zebegényt például lezárták, Szentendrén pedig csak a szentendreiek biciklizhetnekPénteken megnéztük a legkedveltebb budapesti és városkörnyéki kirándulóhelyeket, és összeszedtük, hova ne induljon el a hétvégén. Dobogókő is ezek közé tartozik.