Megújul a Mol Bubi: új app, új kerékgumi és okoslakat a terv

2020.05.29. 12:42

Jövőre megújul a Mol Bubi. Új mobilappot csinálnak, könnyebben tekerhető kerékárok lesznek, "többszintű árazás és a rugalmasabb használat bevezetése" is a tervek között szerepel. Ezekkel a céljuk, hogy Budapesten még többen biciklizzenek, írja a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

Idáig összesen 2071 biciklit állítottak forgalomba a város 157 pontján. Március 15-től átmenetileg jelképes, havi 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. Emiatt a regisztrált felhasználók száma mostanra átlépte a százezret, írják. 

A tervek szerint 2021-től új applikációban lehet majd bérelni, a műszaki fejlesztésekben az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. A díjrendszer is megújulna, így akinek lesz tömegközlekedési bérlete, az kedvezménnyel használhatja majd a bicikliket.

Az elmúlt időszakban egyébként a város több utcáján is ideiglenes kerékpársávokat festettek fel vagy festenek majd fel. A Fővárosi Önkormányzat április elején döntött arról, hogy néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávot alakítanak ki, amivel a fővárosiak munkába járását és biztonságos közlekedését akarják segíteni koronavírus-járvány idején. Az utak a következők:

Az átalakítással érintett utak:

  • a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakasza;
  • a Tétényi útnak a Bartók Béla út és Etele út közötti része;
  • az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakasza;
  • a Baross utca a Kálvin tér és az Orczy tér között;
  • a Rákóczi út.

Korábban azt is mondták, hogy ha az ideiglenes kerékpársávok tapasztalatai jók lesznek, akkor arra is van esély, hogy a járvány után véglegesen megmaradnak

(Címlap és borítókép: Huszti István / Index)