A Tétényin, az Üllőin és a Rákóczin is ideiglenes biciklisávot festenek fel

2020.04.15. 14:56

A Tétényi úton is elkezdték felfesteni az ideiglenes kerékpársávokat a megváltozott közlekedési szokásokra reagálva, írja közleményében a BKK. 

A Fővárosi Önkormányzat április elején döntött arról, hogy néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávot alakítanak ki, amivel a fővárosiak munkába járását és biztonságos közlekedését akarják segíteni koronavírus-járvány idején. A Bartók Béla úton azóta már kialakítottak ilyen sávot, de a Tétényi után már tervben vannak újabb helyszínek is.

A közlemény szerint a járványügyi veszélyhelyzet miatt előbb 100 forintossá tették a Mol Bubi fővárosi közbringarendszer használatát, majd a főváros kérésére a BKK és a Budapesti Közút meghatározta azokat az útvonalakat, amik a város belső területein a biztonságos kerékpározáshoz leginkább hiányoznak, és ahol a lecsökkent autósforgalom lehetővé teszi, hogy gyors átalakításokkal kerékpársávokat hozzanak létre.

A felmerült helyszínekről szakmai egyeztetések után, külön-külön születik döntés, írják.

Az átalakítással érintett utak:

  • a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakasza;
  • a Tétényi útnak a Bartók Béla út és Etele út közötti része;
  • az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakasza;
  • a Baross utca a Kálvin tér és az Orczy tér között;
  • a Rákóczi út.

A közleményben azt is hozzáteszik, hogy ha az ideiglenes kerékpársávok tapasztalatai jók lesznek, akkor arra is van esély, hogy a járvány után véglegesen megmaradnak