Megtalálták egy 2006-ban, gyermekét hátrahagyva eltűnt szentesi anya holttestét

2020.07.02. 08:31

Megtalálták és azonosították annak a szentesi anyának a holttestét, aki 2006-ban tűnt el az albérletéből, kétéves gyermekét hátrahagyva, közölte a Police.hu.

Az eltűnésekor 26 éves nő annak idején hálóingben és papucsban indult útnak biciklivel, de sohasem érkezett haza. Az eltűnése körüli rejtélyt csak fokozta, hogy a kertben megtalálták a fél pár fülbevalóját, és másnapra valaki megmérgezte a család kuvaszát is.

Az ügyet sokáig holttest híján eltűnésként kezelték, 2015-ben búvárokkal keresték speciális nyomozók a nőt a Tiszában, sikertelenül. Most februárban a rendőrség közölte, hogy gyilkosságról van szó, és 10 milliós nyomravezetői díjat tűztek ki az ügyben.

A mostani közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást.

„Egy szentesi nő, albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján az asszony életellenes bűncselekmény áldozatává vált” – írták.

„A KR NNI munkatársai az eltűnt nő földi maradványait megtalálták és azonosították. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal – a nő korábbi élettársával – szemben az ügyben a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfi jelenleg az olasz hatóságok őrizetében van, Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság” – írta a rendőrség.

D. Lajosról és az ügyeiről mi is írtunk februárban. Akkor mentették éppen fel, az ügyészség azzal vádolta, hogy 2006-ban egy kézigránátot dobott a szentesi jegyző házára, de „a bizonyítási eljárás során nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kézigránátos támadást a vádlott követte el".