Előbb áll bíróság elé Orosz Bernadett, mint a bántalmazója

2020.07.24. 08:00

Augusztus végén kell bíróság elé állnia Orosz Bernadettnek, akitől volt barátja ötmillió forint kártérítést követel, mert szerinte a nő megsértette a személyes adatainak védelméhez való jogát, amikor a Facebookra kitette a férfi teljes nevét, rendfokozatát és hogy főiskolai végzettsége van. 

Sokkolni akart, hogy valaki végre figyeljen és segítsen – Orosz Bernadett tavaly decemberben ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített. A képeken gyakorlatilag felismerhetetlen: a haja a rászáradt vértől csomókban áll, az ütésektől felduzzadt arca kék-zöld folt. A látvány annyira borzalmas volt, hogy az ügyében eljáró nyomozó is úgy fogalmazott:

ilyen brutális támadást nő ellen náluk még nem követtek el.

A hatgyerekes nőt volt barátja, egy nyugalmazott katonai alezredes verte össze. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak eljárást, de kihallgatása után a rendőrök elengedték. Bernadett távoltartást kért, de a hatóságok először nem akartak lépni. Arra hivatkoztak, hogy a nő és a férfi nem voltak élettársak, és más városban éltek. A nyilvánosságra hozott képek viszont hatottak, és a rendőrség kezdeményezte a távoltartást, amit a bíróság négy hónapra elrendelt.

„Augusztus 26-án kell számot adnom arról, hogy miért tettem ki a fényképeket és hozzá a történetemet a közösségi oldalamra.

Bevallom, ma sem tennék másképpen, hiszen meggyőződésem, a nyilvánosság ereje védett meg a következő veréstől. Természetesen állok elébe a pernek, én minden kérdésre őszintén tudok válaszolni. Ha csak egy nő életét megmentette a posztom, megérte

– mondta Orosz Bernadett a Blikknek

Februárban négy olyan bántalmazott nő portréját közöltük, akik párkapcsolati erőszak áldozatai lettek. A cikkben bemutatott áldozatok egyike Orosz Bernadett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport