11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat

2020.09.03. 20:19 Módosítva: 2020.09.03. 20:25
A járványhelyzettel összefüggésben újabb fővárosi és vidéki egészségügyi intézmények rendeltek el látogatási tilalmat.

A fővárosban az Országos Gerincgyógyászati Központ tiltotta meg a betegek felkeresését csütörtöktől, míg péntektől a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában hoztak hasonló intézkedést.

Közölték, a látogatási tilalom alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot - adta közre az MTI. 

Továbbá Miskolc önkormányzata a területileg illetékes járványügyi hatósággal egyeztetve a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által fenntartott három idősotthont és gondozóházat is bezárja a látogatók előtt. 

Látogatási tilalmat vezettek be a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden betegellátó szervezeti egységében szerdától - közölte a felsőoktatási intézmény a honlapján. A közlemény szerint ez alól mentességet  a szervezeti egység vezetője adhat,  kizárólag a jogszabály által előírt esetekben.

Szerdán többek között a Honvédkórház is bejelentette, hogy nem fogad látogatókat egyik fekvőbeteg-osztályán sem.

Zalaegerszegen keddtől teljes látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az önkormányzat a fenntartásában működő idősotthonokban, emellett elmaradnak az oktatási intézmények tanévnyitói, az óvodákban és bölcsődékben pedig csak az előtérig kísérhetik a szülők a gyerekeiket.

A bejelentési hullám egyébként hétfőn kezdődött meg.  • Hírek
  • Bankszámla