Már tíz-húsz iskolában digitális oktatásban tanítanak

2020.09.10. 11:30

Alig kezdődött el a 2020/2021-es tanév, már több mint egy tucat iskolában ismételten át kellett állnia a digitális oktatásra. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke, Horváth Péter szerint nincs szó a tavaszihoz hasonló vészhelyzetről, ezek csupán megelőző intézkedések.

Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen – egy-egy osztályt érintve – digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt

– mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter közölte: mindent összevetve hatékonyabb az oktatás úgy, hogy csak abban az esetben állnak át digitális oktatásra, ha felüti a fejét a járvány az adott iskolában.
A mostani helyzet mindenkitől nagyobb fegyelmet kíván – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy sem a gyerekeknek, sem a tanároknak nem könnyű most. 

A szervezeti vezetője arról is beszélt, hogy a  kormányzati ajánlásokat, amelyek például arra vonatkoznak, hogy az iskolák halasszák el ünnepségeiket, minden intézménynek saját magára kell „értelmeznie”, a szalagavató elhalasztásával kapcsolatban ugyanakkor nagy egyetértés látszik. 

Nemzeti Pedagóguskar elnökének szavaival ellentétes Szabó Zsuzsa, a PDSZ elnöke és Nagy Zoltán egri pedagógus beszámolója az oktatásban jelenleg észlelhető körülményekről, melyekről a Klubrádió Szolidaritás c. műsorában beszéltek szeptember 9-én. Az oktatási szakemberek kifejtik, hogy szerintük nincsenek biztosítva a megfelelő feltételek a pedagógusok biztonságához és a minisztériumi ajánlások nem egyértelműek, melyeket az iskolák nem tudnak alkalmazni, ezért szervezetük készített egy összefoglalót arról, hogy milyen intézkedésekre lenne szükség. A rádiós műsorban elmondja a két pedagógus, hogy a jelenlegi feltételekkel szerintük hamarosan tömeges iskolabezárásokra kell számítani. 

Kapcsolódó

Sem a pedagógusok, sem a diákok nincsenek biztonságban

A PDSZ szerint hamarosan ismét iskolabezárások következnek.