Orbán Viktor: 23 órakor be kell zárni a szórakozóhelyeket!

2020-09-16 17 07 26-Facebook.png
2020.09.16. 16:49 Módosítva: 2020.09.16. 18:11

Tizenkilencezer-ötszáz forint lesz a koronavírus hatósági tesztjének ára – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában. A miniszterelnök azt mondta: 

semmilyen jogcímen sem lehet több pénzt elkérni egy tesztért.

A kormányfő azt is közölte, hogy a szórakozóhelyeket este tizenegy órakor be kell zárni. Hozzátette: a kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat. Ezentúl kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedés és az üzletek mellett a színházakban, a cirkuszokban és az egészségügyi intézményekben is. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy október 1-jétől az iskolákba csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be a diákok és a tanárok, csak és kizárólag ők. 

Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul a konzultációval felvértezve áll szemben az ország a koronavírus második hullámával

– fogalmazott Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában.

A szakemberek szerint december–január körül éri el a csúcspontját a járvány.

A kormánynak kész forgatókönyve van arra, hogy fenntartsa az ország működőképességét – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőkészülékek és az ehhez szükséges szakemberek is megfelelő számban rendelkezésre állnak. Egy vezénylési terv alapján pedig orvosokat és ápolókat is tud a kormány küldeni a megfelelő helyekre. A miniszterelnök megerősítette, szükség esetén több kórházi ágyat is fel tudnak felszabadítani, a jelenlegi tízezerről, akár 20-30 ezerre is növelhetik a kórházi ágyak számát. 

(Borítókép: Orbán Viktor / Facebook)