Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Kínos videó került elő Koncz Zsófia testvéréről

2020.09.27. 05:51 Módosítva: 2020.09.27. 09:27
Koncz Zsófia, a borsodi időközi választás fideszes jelöltjének testvéréről szivárgott ki egy videó. A kormánypárti jelölt szerint politikai ellenfele akar így nyomást gyakorolni rá.

A Facebookon kering egy videofelvétel, amelyen Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc szerepel. A fiatalember egy call centerben látható, ahonnan az aktivisták szokták telefonon keresztül szavazásra buzdítani a választópolgárokat.

Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetében? Biztos, hogy nem? 

– teszi fel a kérdést a kormánypárti képviselőjelölt öccse a telefonban, majd így folytatja: 

És a büdös kurva anyádat támogatnád, kisfiam? 

Az ügyben megkerestük Koncz Zsófiát is, HOGY MI A VÉLEMÉNYE A VIDEÓRÓL, VALAMINT HOGY NEM TARTJA-E PROBLÉMÁSNAK, HOGY A TESTVÉRE ILYEN STÍLUSBAN KOMMUNIKÁL, DE cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Frissítés!

Barátjával viccelt

Cikkünk megjelenése után mégis jelentkezett Koncz Zsófia, aki elismerte, hogy valóban a testvére látható a felvételen, de állítása szerint nem az időközi választás kampánya alatt, hanem még 2018-ban készült a felvétel, öccse pedig egy barátjával viccelődik rajta. 

Politikai ellenfelem a családomra mért ütéssel próbál rám nyomást gyakorolni, de egy ilyen családi tragédia árnyékában azt gondolom, hogy ez a lejárató videó egy rendkívül méltatlan próbálkozás. Én továbbra is csak a választókerületben élőkkel kívánok foglalkozni, és bízom benne, hogy a következő két hétben a másik oldal is tisztességes kampányt fog folytatni.

A fideszes képviselőjelt leszögezte azt is, hogy öccse nem közszereplő, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket az ügyben a videó feltöltőjével szemben.  

Durvul a kampány

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében egyébként azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert július 10-én egy motorbalesetben elhunyt a térség kormánypárti képviselője, Koncz Ferenc.  A kormányoldal az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja az októberi választáson.

Az ő neve onnan lehet ismerős, hogy még 2015-ben a Fidelitas alelnökeként Böröcz László elnökkel közösen ők vezették elő a provokátorfigyelőnek nevezett ötletet : közzé akarták tenni azok nevét, akik szerintük szándékosan zavarják az állami rendezvényeket. Később Koncz Zsófia a washingtoni nagykövetségen dolgozott külpolitikai munkatársként.

Kapcsolódó

Szeret feljelentgetni? A Fidelitas segít Önnek!

Provokátor-adatbázist épít a Fidesz ifjúsági szervezete, nyillvánosságra hozzák a neveket.

Az ellenzék vele szemben Bíró Lászlót indítja, aki 2018-ban a Jobbik színeiben 31,64 százalékot szerzett Koncz ellen, aki végül 49,3 százalékkal húzta be a körzetet. Mögé minden ellenzéki párt beállt, azonban a Jobbik nem szerepelhet a jelölőszervezetek között hivatalosan, mert a Nemzeti Választási Bizottság azt állapította meg, hogy jogszabálysértően vették nyilvántartásba a pártot. Erről részletesebben itt írtunk:

Kapcsolódó

A borsodi időközi lehet az utolsó szög a Jobbik koporsójában

A borsodi időközi választás nemcsak arról szól, hogy kell-e a Jobbik a választóknak, hanem arról is: kell-e a Jobbik az ellenzéknek.

A kampány hangneme eddig sem volt finomnak nevezhető, a jobbikos kötődésű Bíró ugyanis már magyarázkodásra kényszerült korábbi, vállalhatatlan kijelentései miatt. Budapestet például „judapestnek” nevezte egy olyan poszt alatt, ami arról szólt, hogy többen azért hagyták ott a Jobbikot a fővárosban, mert nem értettek egyet a párt irányvonalával. Egy másik kommentben pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte az izraeli turistákat.

Kapcsolódó

Kommentben zsidózott az ellenzék közös tiszaújvárosi jelöltje

Az időközi választás jobbikos jelöltje bocsánatot kért nem is olyan régi kijelentései miatt.

Bár Bíró nem ismerte el, hogy az idézett kommenteket ő írta volna, de a Facebook-oldalán reagált az őt ért kritikákra, amelyekben általánosságban bocsánatot kért korábbi kijelentéseiért.   • Vennék
  • Hírek