Német fejvadászok hajtották fel az elítélt magyar embercsempészt

2020.11.02. 11:22

Minősített embercsempészés bűntette miatt négy év fegyházra ítélte a Szegedi Városi Bíróság H. Jánost idén januárban. A férfi azonban, elkerülve fegyházbüntetését, ismeretlen helyre távozott. Mivel feltételezhető volt, hogy Magyarországot is elhagyta, a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A körözött felkutatását megkezdték a hatóságok. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés során felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együttműködve sikerült megállapítani, hogy a körözött férfi a németországi Baden-Württemberg tartományban, Karlsruhe környékén tartózkodhat – írja a Police.hu.

A német fejvadászok a speciális bevetési egységgel együttműködve, összehangolt rendőri intézkedéssel október végén fogták el H. Jánost a baden-württembergi Waldbroon város üdülőövezetében. A két ország közötti átadási eljárás megkezdődött, a férfi heteken belül megkezdheti hazánkban fegyházbüntetésének letöltését.  • Tippek
  • Hírek