Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Koronavírus: 101 újabb halott, csaknem ötszázan lélegeztetőgépen

DBZOL20200514010
2020.11.11. 09:27

3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is folyamatosan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél annak lassítása – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Kedd este a Magyar Közlönyben megjelentek a részletei azoknak a korlátozásoknak, amelyek szerda 0 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének a megfékezéséért. Ezekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Magyar Közlöny azt is írja, hogy az intézkedések betartását a rendőrség a honvédség közreműködésével ellenőrzi, és ha a rendőrök vagy a katonák azon kapják az üzletekben a vásárlókat, hogy nem hordják rendeltetésszerűen a maszkot, akkor az üzlet tulajdonosát százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírsággal sújthatják, írta meg korábban az Index.

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este interjút adott a közmédiának, amelyben arról beszélt, hogy a szakértők szerint ötven százalék az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer kitart, ezért eljött a cselekvés ideje.

A törvény értelmében kedd éjféltől életbe lépnek a miniszterelnök által hétfőn felsorolt szigorú korlátozó intézkedések. Ezek egyebek között

 • Minden gyülekezés és rendezvény tilos.
 • Bezárnak az éttermek, kivéve az üzemi jellegűek, csak házhoz szállítás lehetséges.
 • Az üzleteknek és a fodrászatoknak, illetve az egyéb kisipari szolgáltatásoknak este 7-kor be kell zárniuk.
 • A szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti utazókat.
 • Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tíz fő vehet részt.
 • Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani. Az egyházi és polgári szertartásokon csak a lebonyolításban részt vevők, illetve a családtagok közül a szülők, a testvérek és a tanúk vehetnek részt.
 • Temetéseket legfeljebb 50 fővel tarthatnak.
 • A sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolást engedik, azonban az amatőr csapatsport tilos.
 • A szabadidős létesítményeket, fitnesztermeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket be kell zárni.
 • A felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatásra térnek át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.
 • A kórházi, a bölcsődei dolgozókat, illetve a pedagógusokat mostantól hetente célzottan tesztelik koronavírus-gyorsteszttel.