47 százalékkal emelkedett az Egyesült Királyságba történő szállítás díja

2021.01.22. 11:12

Egyre-másra mondják fel a fuvarozók az Egyesült Királyságba irányuló szolgáltatásaikat, a rájuk háruló hatalmas bürokratikus terhek miatt - írtuk korábban. Európai logisztikai óriások, mint például a DB Schenker, de még a csomagszállító cégóriás is a DPD is arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a szállítási határidőket nem tudják tartani, így ideiglenesen felfüggesztik a szigetországi kézbesítést. Okként a Brexit utáni hivatali ügyintézés megnehezítését és a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, kényszer vesztegzárakat nevezték meg. 

A trans.info, a magyar áruszállítók tájékoztatására létrehozott szaklapban olvasható, hogy egy német szoftver cég, a Transporeon adatai azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságba történő szállítási díjak a múlt héten 47 százalékkal emelkedtek 2020 harmadik negyedévéhez képest. A német társaság hírügynökségeknek azt is elmondta, hogy emiatt sok német, olasz és lengyel fuvaros nem vállal az Egyesült Királyságba irányuló szállítmányokat. 

Ilyen masszív áremelkedés mellett a magyar közúti szállítmányozók is bajban vannak. A vám miatti késedelmek ugyanis a fuvarozóknak naponta hatalmas pénzügyi terheket jelentenek, így egyre kevesebb cég vállal fuvart a Szigetországba. 

Az angol fuvarosok is nehéz és valójában hasonló helyzetben vannak a kontinensre érkezéskor. A Whites Transport Services egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy:

20 éve dolgozom az ágazatban, és az elmúlt hét volt a legrosszabb, amivel valaha is találkoztam a karrierem során. Problémáink ott kezdődnek, amikor megérkezünk Franciaországba. Várnunk kell, míg az ottani hivatalnokok zöld jelzést adnak a tovább haladásunknak. Legutóbb két teherautónk erre 16 órát várt. Nincs időnk ilyen késedelmekre! A friss hús minden órával veszít az értékéből 

- panaszkodott a cég képviselője.   • Tippek
  • Lakáshitel