Hieszt egy volt szocialista biztatta, annyira sikerült, hogy felesége is kapott oltást

2021.01.27. 15:39 Módosítva: 2021.01.27. 15:47

A gyöngyösi kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot indított a helyi polgármester soron kívüli beoltásának ügyében – közölték az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Az újabb sajtóértesülések szerint Hiesz György egy volt MSZP-s képviselő tanácsára oltatta be magát. 

Mandiner azt írta: Hiesznek háziorvosa, dr. Lénárt András javasolta azt, hogy a parádi idősotthonban megmaradt vakcinákból oltassa be magát. 

A lap felkereste dr. Lénárt Andrást, aki megerősítette, hogy valóban ő Hieszék háziorvosa. Az orvos azt is elismerte, hogy telefonon arra biztatta a polgármestert, hogy jelentkezzen az oltásra,

azt viszont tagadta, hogy javasolta volna neki a megmaradt vakcinákkal való oltakozást.

A Mandiner szerint nemcsak a polgármestert, hanem a feleségét is, sőt, még a háziorvos feleségét, dr. Lénártné Benei Anikót is beoltották a megmaradt vakcinákkal. 

Dr. Lénárt András korábban az MSZP Heves megyei közgyűlési képviselője, illetve a párt egészségügyi szakpolitikusa volt. Felesége, Lénártné Benei Anikó egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere, jelenleg pedig egy helyi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetőjeként működik. 

A parkolóhelyekkel is hadilábon áll a polgármester

Eközben a HírTV oldalán arról számoltak be, hogy Hiesz György polgármester a közlekedési szabályokat sem tartja be,

UGYANIS EGY VIDEÓ SZERINT MOZGÁSKORLÁTOZOTT-PARKOLÓHELYEN HAGYTA A KOCSIJÁT.

Információik szerint ennek a használatára a polgármester nem jogosult, legalábbis úgy biztosan nem, hogy az autó szélvédője mögé nem helyezte oda a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely használatára feljogosító igazolványt. 

ezért A szabályszegésért 50 000-100 000 FORINT KÖZÉ TERJEDŐ BÍRSÁG járhat.